logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Recensie: Ma petite patisserie

In hartje Amsterdam, midden in de gezellige Pijp, vind je een klein stukje Frankrijk: My Little Patisserie. Denk aan geurige madeleines, knapperige vanille-éclairs en een vers gebrande crème brûlée waar je u tegen zegt. In het bakboek Ma petite pâtisserie deelt eigenaresse Audrey Krief haar zoete geheimen, zodat jij thuis net zo kunt genieten van deze Franse klassiekers.

Over Audrey Krief

De schrijfster van het boek, Audrey Krief, is geboren en getogen in Parijs. Ze volgde een patisserieopleiding aan l’Ecole de Boulangerie et de Pâtisserie en werkte bij verschillende topzaken in de Franse hoofdstad. De liefde bracht haar naar Nederland, waar ze haar eigen bakzaak opende. In plaats van een standaard voorwoord trakteert Audrey je in het boek op een intiem interview met haar beste vriendin. Een leuke en persoonlijke binnenkomer waarmee je direct een band krijgt met Audrey én haar passie voor patisserie.

Wat staat er in Ma petite pâtisserie?

Het boek start met handige tips, een overzicht van benodigdheden en duidelijke uitleg over technieken zoals het uitschrapen van vanille of het bekleden van een taartvorm. Daarna begint het echte werk: de recepten!

Bijzondere ingrediënten en tools

Voor sommige recepten heb je nét dat beetje extra nodig. De juiste tools en middelen zorgen voor dat professionele resultaat. Denk daarbij aan bijvoorbeeld agar agar of acetaatfolie. Geen zorgen, dat vind je gewoon bij de betere kookwinkels of online. En je basisvoorraad? Gewoon bij de supermarkt: bloem, boter, room, suiker, melk – je weet wel, de klassiekers.

Je vindt onder andere:

  • Basisrecepten voor zanddeeg, brioche, soezendeeg en crèmes zoals banketbakkersroom en diplomatencrème.
  • Zoete ontbijtjes met crêpes, pain perdu en lavendelabrikozenjam.
  • Kindvriendelijke baksels zoals financiers, madeleines en chocoladeflan.
  • Patissierecepten die wat meer tijd kosten, maar éxtra indruk maken: éclairs, millefeuilles en tarte citron met yuzu.
  • En ja, bij bijna elk recept staat een foto van het eindresultaat. Wel zo fijn!

Veganistische verrassingen

Franse patisserie en veganistisch? Het lijkt een onmogelijke combinatie, maar Audrey bewijst het tegendeel. In Ma petite pâtisserie staan verrassend genoeg een aantal vegan recepten. Alles is duidelijk aangegeven met symbolen, ook als iets glutenvrij is of als je het de dag van tevoren moet voorbereiden. De meeste recepten zijn vegetarisch – ben je op zoek naar een volledig vegan bakboek, dan is dit niet de beste match. Maar voor een beetje plantaardige variatie zit je hier prima.


Ga direct naar Ma petite patisserie op BOL.com.

Recensie over Ma petite patisserie

Met Ma petite pâtisserie kun je zelf aan de slag met die onweerstaanbare Franse baksels. Natuurlijk is het soms makkelijker om naar de winkel te gaan, maar zelf maken geeft voldoening – en waardering. Want pas als je zelf die soesjes hebt gevuld of die tarte citron hebt gemaakt, weet je hoeveel liefde erin zit.

Score: 8


Informatie

Titel: Ma petite patisserie
Auteur:
Uitgever: Becht
Aantal pagina’s: 172
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789023017394
Prijs: 29.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.