logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lynn 2.0, Anke Kranendonk


LYNN 2 Lynn (hip voor Linda) Dijkhuizen zit in groep acht van de basisschool. Ze staat op het punt om de school te verlaten en naar de middelbare school te gaan. Maar, zoals het hoort, is er eerst nog een schoolkamp. En daar blijkt pas goed dat alle hormonen al flink op gang zijn gekomen. Lynn ontdekt ineens allemaal rare dingen aan zichzelf, zoals een bh die ineens te klein is geworden, maar ook andere kinderen gaan een nieuwe verdeling van de groepen maken. En als je een groep kinderen een paar dagen bij elkaar zet, is er ineens een heel andere groepsdynamiek, zo blijkt. En Lynn? Die wil gewoon de beste Lynn zijn die er is. Een betere dan de oude Lynn. Lynn 2.0 dus! Op kamp gaan er een heleboel rare dingen gebeuren. Heel veel. Misschien nog wel meer dan tien schoolkampen bij elkaar. Vriendschappen worden gesloten, maar er worden ook onderlinge groepjes gevormd, die zich tegen elkaar gaan vormen. En da’s best raar, zo op het einde van het jaar. Er wordt ook flink gepest, iets dat vooral in de slaapzaal, zonder toeziend ogen van de leerkrachten, tot uiting komt. De personages worden best goed uitgelicht, de groep wordt netjes in kaart gebracht. Maar er gaat nog veel meer mis: ze vertrekken zelfs al te laat, omdat er een vreemd kind in de bus zat bij aankomst! Maar dan maken ze ook nog iets stuk in het museum, het fietstochtje valt in duigen en een van de juffen moet zelfs naar het ziekenhuis met een gebroken arm. Dat kan er ook nog wel bij. Lynn 2.0 is een leuk boek, dat lekker weg leest. Een feest van herkenning voor meiden, schoolverlaters en vooral leerkrachten, hoewel er wel heel veel op het pad van Lynn komt. Het is dan ook een echt meidenboek, Bridget Jones voor schoolverlaters. Lekkere flaters, een pittig karaktertje in de hoofdrol en een boel gebeurtenissen: Lynn 2.0 is een blijvertje.

Informatie

Lynn 2.0, Anke Kranendonk Lemniscaat, 200 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789047707059

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.