logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lumilove Barbapapa, Pabobo


lumilove barbapapa

De Lumilove Barbapapa van Pabobo is een draadloze lichtbron voor de kinderkamer. In de doos zit een oplaadstation en een zacht-kunststof Barbapapa in roze of blauw. Door een inductie-oplaadsysteem hoeft de Barbapapa alleen maar op het station gezet te worden. Hij schakelt zichzelf uit, en het opladen begint. Tijdens het opladen brandt een rood lampje. Is de accu vol, dan brandt het lampje groen. Hoe moeilijk kun je het maken? Het basisstation is creme-wit, met een groene bovenkant, waarop een klein grasmotief te zien is. Erg leuk, die details!

Doordat er geen uitstekende delen zijn aan de Barbapapa zou deze zacht genoeg moeten zijn om met je kind mee naar bed te gaan. Onderin de lamp zit echter een hard kunststof plaatje. Deze schermt de aan-uitknop af, maar kan ook loslaten, zo was onze ervaring. Een beetje lijm deed wonderen, maar of dat nu de bedoeling is? De lamp wordt niet warm. Zodra hij net van de lader komt is hij natuurlijk iets warmer door het opladen – best lekker voor de winterdagen!

De lampjes geven een mooi, zacht licht af. Voor het grootste deel van de nacht in ieder geval, want de Barbapapa is na een nachtje wel zo goed als leeg. Volgens de specificaties werkt de lamp 11 uur. Dat klopt ook wel, maar houdt rekening met en afnemende lichtinstensiteit! Daarmee is de lamp prima om in slaap te komen, maar wordt je kind halverwege de nacht (of het heel prille begin van de ochtend) wakker, dan heeft het vrij weinig meer aan het licht dat van de lamp afstraalt. De verhouding opladen – schijnen is dan ook niet echt optimaal, zeker gezien onze ervaringen van de Nomade, die meerdere dagen zijn werk uitstekend doet. Het positieve is wel dat je de lamp zonder de nabijheid van een stopcontact kunt gebruiken. Ze kunnen overal mee naartoe worden genomen, dag en nacht!

Lumilove Barbapapa, Pabobo
Prijs: ca. 35 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.