logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lovea BIO suncare zonnebrandcrème voor volwassenen en kinderen

loveaLovea BIO suncare is een Frans merk. En een heel bijzonder, want je kunt zorgeloos veilig en beschermd in de zon zijn. Naast een goede bescherming tegen de zon is de crème ook veilig voor je huid, zelfs voor mensen met een zeer gevoelige huid of allergie. De zonneproducten zijn gecertificeerd biologisch. Naast een lijn voor volwassenen hebben ze ook een speciale serie voor kinderen, met coole Disney figuren. Dat zal zeker in de smaak vallen!

Lovea BIO Suncare bestaat uit een lijn zuivere minerale producten ter bescherming tegen UV-straling. Lovea BIO is zacht voor de huid en staat garant voor 100% veilig in de zon voor jong en oud. De zonnebrandcrème is vrij van parabenen, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en -parfums. Hij wordt niet door de huid opgenomen, en kan dus ook door mensen met een gevoelige huid gebruikt worden. Hij ruikt heerlijk fris, met een overduidelijke citrusgeur. Deze wordt verkregen door Tiarébloemen te laten weken in kokosolie. En we hoeven je natuurlijk niets te vertellen over de fantastische eigenschappen van kokosolie, wel? Het is een fijne moisturizer, die de huid verzorgt en verzacht.

Het fijne van de crème is dat hij niet kleeft. Volgens Lovea zou de werking van de zonnebrand niet afnemen na het aanbrengen. Dat komt, volgens het merk, omdat de bescherming op de huid blijft liggen, en er niet intrekt zoals bij andere merken. Daardoor werkt hij direct én langdurig. Ook zal de SPF (beschermingsfactor) niet teruglopen zodra je de verpakking openmaakt. De bescherming blijft tijdens de hele houdbaarheidsduur gelijk. Let wel: ondanks dat het een spray is, moet je hem goed inwrijven om geen witte waas te krijgen. Na gebruik wordt je huid een tintje lichter dan normaal, maar na een douche kom je er des te bruiner weer uit. Gelukkig kun je hem wel heel mooi egaal uitsmeren, dus per saldo zie je er niets van.

De producten van Lovea BIO worden worden verkocht bij de betere drogist, zoals de filialen van ETOS, De Tuinen en diverse zelfstandige drogisterijen en natuurwinkels.

Voor meer informatie is er de website www.lovea.nl. Advies verkoopprijzen:

• Lovea BIO Dry Oil Spray (zonder SPF) € 9,99/125 ml
• Lovea BIO Sun Spray SPF 15 € 14,99/125 ml
• Lovea BIO Sun Spray SPF 30 € 16,99/125 ml
• Lovea BIO Spray Kids SPF 50 Disney € 18,99/100 ml
• Lovea BIO Anti-Aging Face Cream SPF 50 € 16,99/ 50 ml
• Lovea BIO After Sun Milk € 9,99/125 ml
• Lovea BIO Self-Tanning Spray € 13,99/125 ml

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.