Recensie: Love wedding marriage, Splendid film

De pasgetrouwde huwelijksadviseur Ava gelooft in trouw en eeuwige liefde. Geen wonder dat ze volledig van de kaart is als haar moeder totaal onverwacht aankondigt dat ze na 30 jaar huwelijk wil gaan scheiden! Natuurlijk kan Ava dat niet toestaan en zet ze alles op alles om de relatie van haar ouders weer te herstellen. Daarbij deinst ze niet terug voor de meest vreselijke, geheime manipulaties, die haar eigen huwelijk enorm op de proef stellen! Zal het haar lukken om de liefde tussen haar ouders nog voor hun aankomende 30e huwelijksdag weer te laten opbloeien zonder haar eigen huwelijk op het spel te zetten? Of zal ze haar ideeën over het huwelijk moeten herzien?

In de romantische komedie staat het contrast tussen een pasgetrouwd stel en een stel dat al dertig jaar samen is centraal. Het pasgetrouwde stel, waarbij de romantische Ava bovendien huwelijksadviseur is, gelooft in het huwelijk, de eeuwige liefde en alles wat daar bij hoort. Haar ouders, die door de tand des tijds, schade én schande wijzer zijn geworden, lopen tegen een enorme crisis op: de vader van Ava blijkt in de beginjaren dat ze samen zijn geweest vreemd te zijn gegaan. Onvergeeflijk natuurlijk, maar destijds is het niet naar buiten gekomen. Nu, ruim 25 jaar later, staat zijn onwettige zoon op de stoep, en komt het gehele verhaal naar buiten. Ava’s moeder is ontroostbaar, en besluit voor zichzelf op te komen. Het is haar tijd, en ze wil nemen wat ze krijgen kan!

Dat druist natuurlijk volledig tegen de principes van Ava in, en ze probeert haar ouders dan ook op iedere denkbare manier te helpen. Zelf zo erg, dat ze de twee bijna helemaal uit elkaar drijft! Haar nieuwbakken man is het er dan ook niet helemaal mee eens, zeker niet als haar vader bij het tweetal in hun kleine appartementje komt inwonen. De arme man weet bovendien amper waar hij het zoeken moet: Ava’s vader bijt zich vast in allerlei klusjes die eigenlijk niet gedaan hoefden te worden, zijn Joodse achtergrond, en nog veel meer. De vraag van deze vrolijke romantische komedie: lukt het Ava om haar ouders weer bij elkaar te krijgen, of legt ze zich neer bij het feit dat mensen soms gelukkiger zijn als ze niet bij elkaar zijn? En: komt ze daar achter voor haar eigen huwelijksbootje zinkt?

Een heerlijke komedie, vol herkenbare, grappige en soms confronterende situaties. Een must-see voor alle stelletjes die net bij elkaar zijn, newly-weds en knorrige oude mensen.

Love wedding marriage, Splendid Film

Tijdsduur: 87 minuten, Romantische komedie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 17 euro), Blu-ray (ca. 20 euro)

Deze film bij: BOL.com

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ShB2W5f1C0Y]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.