logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lotte Wirwar: superschapen en wilde konijnen, Alice Pantermuller en Daniela Kohl

de knotsgekke wereld van lotte wirwar

Lotte Wirwar heeft een druk en chaotisch leventje. Ze woont thuis met haar koopzieke moeder (die kookboeken schrijft over koken met kliekjes en de meest bizarre combinaties), haar vader (die leerkracht is) haar drukke tweelingbroertjes die én enorm veel kattenkwaad uithalen en elkaars zinnen afmaken). Gelukkig mag ze regelmatig naar school, waar ze met haar beste vriendin Chloë op zit. In haar klas zit de mega-populaire Isabelle van Adelstand, die niemand leuk vind die haar niet vereert (zoals Chloë en Lotte dus niet doen). Isabelles broer is dan weer het stuk van de school, waar Chloé heimelijk verliefd op is.

Dit boek draait eigenlijk rond Isabelle. Zij heeft namelijk een club opgericht voor haar en haar vriendinnen: de Superschatjes. Een naam die door Lotte verkeerd is verstaan als Superschaapjes. Dat vraagt om een tegenreactie, en samen met Chloé beginnen ze ook een clubje: de Wilde Konijnen. En om wat meer ‘club’ te zijn mag Pieter Knobbel ook meedoen. Een slim kereltje, met een eigen boomhut en veel vrijheden thuis. En een buitenbeentje, net als Lotte Wirwar en Chloë.

De club heeft eigenlijk als grootste taak om uit te zoeken wat de Superschatjes (uhm… sorry, de Superschaapjes) doen en alles de saboteren wat ze maar kunnen. Ofwel: Isabelle zo veel mogelijk dwars zitten!  Maar dan is er ook nog de bijzondere Indische Blokfluit, die Lotte ooit cadeau heeft gekregen, en om één of andere manier van alles in de war kan sturen. Het boek is geschreven als de bekende Graphic Novels als Dagboek van een Loser en Dagboek van een muts. In De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar zijn erechter veel meer tekeningetjes en illustraties, die ook in de lopende tekst worden gebruikt. Soms zelfs zo veel dat het boek ondersteunende symbolen gebruikt voor moeilijke lezers. En daar is het dan ook zeker voor geschikt. Superschapen en Wilde konijnen is erg leuk geschreven, zeker als je fan bent van graphic novels.

Informatie

Lotte Wirwar: superschapen en wilde konijnen, Alice Pantermuller

Illustrator: Daniela Kohl
Deltas Centrale uitgeverij, 160 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789044741285


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.