logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lotta viert kerstmis, Rik de Wulf

lotta viert kerstmis

De lieve kip Lotta is altijd druk in de weer op de boerderij. Ze kent er veel dieren en is met veel dieren ook dik bevriend. Ze is ook in opperbeste stemming, want kerstmis staat voor de deur! En ze is uitgenodigd bij het feest van tante Cato. Alle dieren zijn druk bezig met het feest, en maken mooie versieringen en cadeautjes voor elkaar. Zo versieren de kuikentjes de boom met mooi beschilderde eieren, en gaat Lotta koekjes bakken voor de kuikentjes, haar dikste vriendjes. Maar… daar heb je eieren voor nodig! Teleurgesteld loopt ze rond, op zoek naar een geschikt cadeau. Tot ze ineens iets bedenkt…

Lotta viert kerstmis is een lief en vertederend verhaal over vriendschap en cadeautjes, maar ook over teleurstelling en oplossingen bedenken. Niet altijd zijn problemen zo groot als je ze in je hoofd maakt, en dat blijkt erg goed uit dit boek. De tekeningen zijn vrolijk en felgekleurd, met harde lijnen. Het verhaal is duidelijk en niet al te lang, waardoor het ook door jongere kinderen goed te volgen is. Zeker voor kleuters zal het aspect van cadeautjes geven aan elkaar herkenbaar zijn dan bij jongere kinderen. En het belangrijkste komt natuurlijk ook aan bod: het maakt niet uit of er wel cadeautjes zijn of niet, als je maar bij elkaar bent met kerst!

Informatie

Lotta viert Kerstmis, Rik de Wulf

Illustrator: Diane Put
Clavis Books, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789044823660


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.