Recensie: Lotje is jarig, Lieve Baeten

lotje is jarig

Vannacht is de jonge heks Lotje jarig. Ze wil een taart toveren voor haarzelf en haar kat, maar dat lukt jammer genoeg niet. Daarom vliegt ze snel op haar bezemsteel naar het heksendorp om er eentje te kopen. Als ze weer thuiskomt, blijkt dat Poes is verdwenen. Lotje zoekt en zoekt, maar Poes is nergens te vinden. Moet Lotje haar verjaardag nu helemaal alleen vieren? Snel gaat ze terug naar het dorp om poes te vinden, maar jammer genoeg heeft niemand tijd om haar te helpen zoeken. Wat zouden ze toch allemaal aan het doen zijn?

Het mooie prentenboek Lotje is jarig staat vol met grote, gedetailleerde prenten die je een unieke blik laten werpen in de heksenwereld. De tekeningen zijn kleurrijk, en toch mysterieus. In alle hoeken en gaatjes kun je wel iets zien, de platen zijn dan ook heerlijk om goed te doorzoeken! Het verhaal zelf is erg kort. Op iedere pagina staan zo’n twee zinnen, en die heb je nog al eens gelezen. Maar dat is helemaal geen probleem, over de illustraties kun je genoeg kletsen!

Lotje is jarig is dan ook een gezellig boek voor wat jongere kinderen. Het gaat over missen, liefde, jarig zijn en vriendschap. En natuurlijk verrassingen!

Lotje is jarig, Lieve Baeten
Manteau Jeugd, februari 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789022327364

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.