logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Losse Krabbels, Diggy Dex

Koen Jansen kent bijna niemand… nou ja – bijna niemand kent hem van zijn echte naam. Losse Krabbels van Koen Jansen zou dan ook niet echt de aandacht trekken. Maar zie je dit boek staan, geschreven door Diggy Dex? Nou ja – dan kijk je nog een keer en zul je het boek vast op zijn minst even oppakken in je favoriete boekwinkel (waar je hopelijk eens per week binnenwandelt!). Het maakte ons ook nieuwsgierig en gelukkig ontvingen wij een exemplaar van de uitgever.

Alle kanten op

De titel Losse Krabbels is overigens helemaal terecht voor dit boekje. Niet alleen vanwege de kleine, ingescande aantekeningen die je door het boek heen vind of de korte gedichtjes die af en toe voorbijkomen, maar ook vanwege de losstaande hoofdstukken waar het boek mee gevuld is. Je kunt het niet echt omschrijven als columns, maar qua sfeer en stijl lijkt het daar zeker wel op. Het zijn gedachtekronkels, lessen die hij heeft geleerd door de jaren heen en ervaringen die hij heeft opgedaan.

Kijkje in de keuken

Door die mix van onderwerpen krijg je een uniek kijkje in het leven van artiest Diggy Dex, maar ook in het persoonlijke leven van Koen Jansen. Je ziet hoe hij persoonlijk leven combineert met het leven in de schijnwerpers, met werk en privé, hoe creativiteit ontstaat en ontpopt tot nieuwe teksten en liedjes. Losse Krabbels geeft je daarmee een uniek kijkje in de wereld van deze creatieve duizendpoot. De ingescande krabbels voegen niet altijd iets toe (en zijn – eerlijk gezegd – soms net zo onleesbaar als mijn eigen handschrift… ik vraag me af of Koen soms ook na een paar maanden denkt: wat had ik hier ook alweer opgeschreven?)


Ga direct naar Losse Krabbels op BOL.com.

Recensie over Losse Krabbels

Losse Krabbels is een fijn geschreven boekje met creativiteit als leidraad. Daarnaast duikt het in het persoonlijke en zakelijke leven van Koen Jansen, beter bekend als Diggy Dex. Wat gaat er zoal om in dat koppie, hoe bedenkt hij zijn teksten en liedjes, hoe gaat zo’n ontwikkeligsproces? Het komt allemaal voorbij in dit persoonlijke en openhartige boekje. Perfect voor iedereen die worstelt met creatieve processen, fans van Diggy Dex en natuurlijk iedereen die benieuwd is naar ‘de mens achter de artiest’ in het algemeen.

Score: 8


Informatie

Titel: Losse Krabbels
Auteur:
Uitgever: Nijgh en Van Ditmar
Aantal pagina’s: 148
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789038814926
Prijs: 17.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.