logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: L’Or espresso Profondo en Onyx


l'or espresso profondoEchte espresso moet krachtig zijn. Het is espresso, dat hoort nu eenmaal zo. Daar doe je niets aan. Het ontbreekt soms wel eens aan krachtige smaken, die niet direct heel zwaar en wrang worden. Deze smaken zijn daar een geweldige aanvulling op! L’Or Espresso Profondo en Onyx zijn twee krachtige varianten voor stevige koffiedrinkers. Of voor wanneer je een goede, krachtige cappuccino wilt.

Profondo is de mildste van de twee, met intensiteit 8. De bonen hebben een iets zoetere smaak van amandel en zoethout, wat de koffie toch een iets aangenamere dronk geeft. Als je goed kijkt, zie je dat de crema iets bronskleuriger is dan normaal: dat is het effect van het vleugje caramel waarmee de bonen verrijkt zijn. Een heerlijke espresso, maar ook erg lekker als basis voor een cappuccino of lungo!

OR_onyxBonen500g_3DWil je iets krachtiger? Dan zal de Onyx zeker in de smaak vallen. De koffie is wat scherper, wat pittiger. Dat zie je niet alleen aan de intensiteit 12-codering, maar dat proef je ook direct. Hij is niet wrang, maar heeft wel een ietwat bittere cacaosmaak. Een echte espresso om je smaakpapillen goed wakker te schudden!

Beide koffiebonen hebben een verrukkelijk aroma. Zwaar, donker en krachtig. Een geur die roept ‘wakker worden!’ en zich maar wat graag door je huis verspreid. Geniet er van op je eigen manier: in je volautomatische espresso-apparaat of als slow-espresso in je mokapotje of cafetière, waarin je overigens wat minder snel last hebt van een wrange smaak.

L’OR EspressO koffiebonen zijn verkrijgbaar bij alle supermarkten voor een consumentenadviesprijs van € 6,99 voor een verpakking van 500 gram. Voor meer informatie ga naar www.lorespresso.nl.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.