logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: L’OR EspressO koffiebonen


L’OR EspressO is eigenlijk een systeem met koffiecups, die je heel handig in je koffiecupmachine kunt plaatsen. Maar de smaak van de cups smaakt naar meer, en doet de echte puristen verlangen naar iets nog authentiekers. Als aanvulling op de smakelijke koffiecups kiezen ook steeds meer espresso-liefhebbers voor koffiebonen voor de espressomachine. Daarom breidt L’OR EspressO haar assortiment nu ook uit met drie varianten vers verpakte koffiebonen.

Vers verpakte bonen voor koffiefijnproevers

Vakkennis van experts, kwalitatieve koffiebonen én een speciale langzame branding. Dit vormt de basis voor de drie nieuwe bijzondere varianten koffiebonen. De vers verpakte bonen – L’OR EspressO Elegante, L’OR EspressO Forza en L’OR EspressO Fortissimo – zijn nieuw in het assortiment van L’OR EspressO. De varianten zijn er voor echte koffiefijnproevers die van een heerlijke smakenrijkdom houden.

AboutLOR-CoffeeCupWithBeans

En dat proef je zeker. Of je de koffie nu drinkt als krachtige espresso of als zachte cappuccino, je blijft in alle gevallen de volle smaak van koffie proeven. De Elegante is de mildste van de drie, met een intensiteit 5. De Forza heeft intensiteit 9, en de Fortissimo heeft zelfs intensiteit 10. Daarmee is deze krachtige koffiesmaak een echte oppepper, maar ook een intense basis voor bijvoorbeeld een krachtigere cappuccino of een lungo.

De smaak van de koffie heeft een geheel eigen karakter. Als je hem naast andere merken proeft, kun je ze d’r uitvissen. De smaak is wat ronder en voller, zelfs bij de krachtige smaaksoorten – smaaksoorten die overeenstemmen met de gelijknamige cups overigens. Het aroma is bij alle drie duidelijk aanwezig, wat natuurlijk een groot pluspunt is. De Elegante heeft een lichtzoete bijsmaak. Wat onderzoek leert dat Douwe Egberts het omschrijft als een ‘fruitig karakter, een aroma dat je meesleept in de wereld van verse noten en bloemen’, en dat een deel van de smaak te danken is aan het cederhout dat tijdens het branden gebruikt is. De meest ronde en zachte van de drie, dat is duidelijk.

LOR_FortissimoBonen500g_3D

De Forza is een echte oppepper. Het is een krachtige koffie, met een intense, sterke geur. Het betreft een arabicaboom, en krijg wat extra smaak en aroma van chocolade en wijn. Ook deze bonen zorgen voor een iets zoete, toch intense koffie. Nog een stapje sterker is de Fortissimo. Dit is echt de scherpste van de drie, en zou je zelfs een tikje wrang kunnen noemen. En nee, dat is anders dan bitter! Wrang is die vervelende nasmaak die je soms hebt bij bepaalde bittere substanties: extreem bitter, zou je kunnen zeggen. Echt wrang is de Fortissimo niet, maar het neigt er wel een beetje naar. De smaak wordt verkregen door Arabicabonen te mengen met de pittige Robusta. Dat is vermengt met een vleugje tabak en het aroma van cederhout. Intens en kruidig: voor de liefhebbers van een echt stevige espresso!

L’OR EspressO koffiebonen zijn verkrijgbaar bij alle supermarkten voor een consumentenadviesprijs van € 6,99 voor 500 gram verpakking.

Voor meer informatie ga naar www.lorespresso.de.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.