Recensie: LOI Kidzz typecursus

loi typen 2Op school, maar ook thuis, zijn kinderen steeds meer bezig achter de computer. Veel kinderen moeten echter lang zoeken om de juiste toetsen te vinden als ze iets willen typen. Op school zal ze dat een stukje concentratie kosten die ze beter in de lesstof kunnen steken (of de opdrachten van te cito-toets). De ervaring zal ze snel verder helpen, maar een beetje sturing en begeleiding kan natuurlijk nooit kwaad. Zoiets kun je beter goed aanleren, nietwaar? Met de LOI Kidzz typecursus kun je kinderen een zetje in de juiste richting geven.

LOI Kidzz typecursus maakt het spannend

loi typen 3Voor je aan de typecursus begint krijg je een anoniem pakketje opgestuurd. Daarin zitten alle spullen die je voor de Spy Academy nodig hebt. Gefeliciteerd, jij bent toegelaten op de spionnenschool! En dat is eigenlijk wel supervet, zo vindt ook onze achtjarige zoon. Met behulp van diverse filmpjes krijg je geheime opdrachten, beloningen als je opdrachten goed uitvoert, en natuurlijk krijg je wat sturing als oefeningen niet helemaal naar wens gingen. Ook word je via de Spy School behandeld als een echte student. Je krijgt opdrachten, een waarschuwing als er een toetsmoment aankomt, en meer. En: als ouder krijg je na ieder toetsmoment een rapport, zodat je in de gaten kunt houden hoe goed ze gaan, en wat hun aandachtsgebieden zijn.

loi typen 4De spionnenmissies vallen helemaal in de smaak. Mede dankzij het stoere spionnenpakket trouwens, waarin een 3D-bril, stickers voor je toetsenbord (de kinderen gaan écht blind leren typen… en de ouders stiekem ook). en toetsenbordkaart met daarin aangegeven de vingerzettingen, en nog wat supergeheime spionnendingen die zelfs ik niet heb mogen zien. Mijn eigen spion-in-spe heeft me wel kennis laten maken met zijn spy-pad, een speciale deel van de LOI Kidzz-website waarbij er steeds meer apps te verdienen zijn. Word je beter met typen, dan krijg je ook meer rechten en opdrachten. Die verdien je zelf!

Manier van leren

loi typen1De LOI Kidzz typecursus legt een grote nadruk op de houding van de vingers en het blind typen. Je moet snel reageren op de opdrachten op het scherm, en je hebt dus simpelweg niet genoeg tijd om telkens op het toetsenbord te kijken. Op een leuke manier worden kinderen hiermee geconfronteerd, en op een speelse manier krijgen ze steeds meer letters op het toetsenbord aangereikt. Daarbij worden ook de Enter-toets en de spatiebalk trouwens niet overgeslagen. Daarbij wordt ook heel duidelijk en helder uitgelegd waar ze voor dienen.

De cursus bestaat uit 20 weken, 5 lessen per week. Iedere les duurt ongeveer 15-20 minuten. Maar heb je even geen tijd, of gaat 5 x per week echt niet lukken, dan is er nog niets aan de hand: in totaal krijg je een heel jaar toegang tot de Spy Academy, totdat je alle lessen hebt voltooid en een volleerd spion bent geworden! Onze zoon is erg enthousiast over de typecursus. In het begin vond hij de oefeningen een beetje saai, maar al snel werden de oefeningen moeilijker en werd hij steeds gemotiveerder om extra apps te verdienen. Erg leuk, zo’n intrinsiek motivatiesysteem! Mede door de filmpjes met echte acteurs krijgt de cursus een heel realistisch tintje.

Typecursus voor kinderen, gratis kennismaken!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.