Recensie: LOI Kidzz Engels


LOI Kizz engels 1Op school krijgen kinderen veel eerder Engelse les dan wij ooit gekregen hebben (als het al werd gehouden op school). Op de school van onze kinderen zijn ze er zelfs met ingang van dit schooljaar al vanaf groep 1 en 2 op speelse wijze bezig met Engelse les! En dat trekt de nodige belangstelling, moet ik zeggen. Vooral mijn oudste zoon was razend nieuwsgierig en leergierig als het aankomt op het leren van deze nieuwe taal. Hij mocht dan ook aan de slag met LOI Kidzz Engels.

LOI Kizz engels 2Kinderen leren met LOI KIDZZ Engels

De LOI Kidzz-cursus Engels bestaat uit twee delen, die naadloos in elkaar overlopen. Enerzijds is er de LOI website, waarop je filmpjes ziet, informatie krijgt en oefeningen kunt uitvoeren. Aan de andere kant is daar een serie werkboekjes, waar ook vanuit de website naar verwezen wordt. De tweedeling lijkt al snel duidelijk: op de website is natuurlijk veel aandacht voor de uitspraak, en krijg je ook de mogelijkheid om zelf woordenseries in te spreken. Die worden vervolgens gecontroleerd door een docent van LOI. De werkboekjes bevatten oefeningen die je kunt uitvoeren, maar ook een stukje van het achtergrondverhaal vind je daarin terug. Bovendien vind je in het lespakket dat je krijgt thuisgestuurd een woordenlijst, met daarin alle woorden die je per week gaat leren.

De cursus Engels wordt opgehangen aan een gezin dat naar Engeland op vakantie gaat. Het jongetje, Mick, maakt kennis met Kate, een brits meisje dat in het dorp woont waar de familie van Mick op vakantie is. Daar leert Mick ook Lady Hawthone kennen, die in kasteel Hawthorne woont. Daar speelt een spannend raadsel af, dat Labyrinth wordt genoemd.

LOI Kizz engels 4Structuur in het programma

Vanuit het werkboek wordt heel precies aangegeven welke oefeningen er gedaan moeten worden. Die staan soms in het werkboek, soms doe je die online. Dat geeft een mooie mix van activiteiten, hoewel die mix door onze zoon niet altijd even goed gewaardeerd werd. Er zit dan ook weinig lijn in die mix in zijn ogen.

LOI Kizz engels 3De leercurve van de cursus is best hoog. Er wordt veel herhaald, maar dan tussen de bedrijven door. Stiekem krijgen kinderen woorden regelmatig voor de kiezen, maar het zijn geen schoolse rijtjes met woorden die geleerd moeten worden. Uitzondering daarop zijn de oefeningen waarbij zinnetjes ingesproken moeten worden. Die lijken soms best herhalend. Ook typerend is dat er verlangd wordt van de kinderen dat ze zelf nadenken en verbanden leggen. Erg goed, vind ik zelf, maar voor onze zoon was het wel even wennen. ‘Dat hebben we nog helemaal niet geleerd’, kreeg ik meermaals te horen. Nee, echt ‘geleerd’ had hij het niet, maar hij wist het wel – de stof was wel behandeld. Hij kénde het dus wel!

Liever een andere taal? LOI Kidzz heeft ook Spaans voor kinderen
Spaans leren met een spannend mysterie en een superleuke game!
Ervaar zelf de kwaliteit van deze leuke cursus: bestel het gratis kennismakingspakket!

Conclusie

De cursus LOI Kidzz Engels leren kinderen op een leuke en relatief snelle manier Engels leren. In zo’n 20 weken heb je het hele programma voltooid. LOI gaat er van uit dat je er ongeveer 26 weken over doet (vakantie enzo meegerekend), maar je hebt in totaal een jaar de tijd om de cursus te voltooien. En je kunt het natuurlijk prima inpassen in je eigen schema!

Superleuke kindercursus Engels leren!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.