logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Logeren in een boomhut, vakantiepark Dierenbos


PB. Dierenbos - De waanzinnige boomhut

Naar aanleiding van het fantasievolle boek De Waanzinnige Boomhut werden we gewezen op de mogelijkheid om ook zelf echt in een boomhut te logeren. In Nederland nog wel: vakantiepark Het Dierenbos (onder de rook van ‘s-Hertogenbosch) heeft twee echte boomhutten, waar je in kunt overnachten. Je boekt ze net zo eenvoudig als één van hun andere accomodaties! We konden het natuurlijk niet laten om het voor jullie uit te proberen. Zo’n kans krijg je niet iedere dag!

Maar ja: wat te verwachten? Ten eerste een kleine misvatting uit de wereld helpen: een boomhut is de naam van een speelhut, gebouwd op de takken van een boom, of tussen enkele naast elkaar staande bomen. In beide gevallen: van de grond. De boomhutten van het vakantiepark zijn exemplaren die niet fysiek op bomen gebouwd zijn, maar er tussen. Lekker in de bossen dus, op een heerlijk rustig deel van het park. Maar toch binnen perfecte afstand van alle activiteiten: loop je de hoek om, dan kom je achter de natuurvijver uit, inclusief alle speeltoestellen en het strand.

De hut zelf is, zoals je mag verwachten van een hut, niet bepaald van alle luxe voorzien. De hut is gebouwd op stevige palen, en betreed je met een stijl trapje. Maakt niet uit, de bomohut verlaten doe je op een andere manier! Heb je het trapje beklommen, dan kom je op het terras, waar een gaaf tuinstel staat, de bezems en een parasol. Dat is dus echt genieten en tijdens het ontbijt, lunch of diner genieten van de natuur om je heen. Wij hebben al heel wat konijntje voorbij zien huppelen (of waren het telkens dezelfde), vogels voorbij zien komen, en zelfs een eekhoorntje is gespot door onze jongste zoon.

boomhut binnen

De hut zelf is eenvoudig ingericht: er staat een degelijke houten tafel met stoelen, twee stapelbedden, een kast voor kleding, eventuele voorraad en het servies, en een klein keukenblokje jet een koelkast, wasbak (met alleen koud water) en twee inductiekookplaten. Je kúnt er dus zelf koken, maar het Dierenbos is ook voorzien van een sfeervol restaurant en groot terras, waar je ook echt goed kunt eten. Verrassend was de pannenkoek met marshmallows! Ook is er een parkwinkel, voor als je zelf (vers) wilt koken, of wilt genieten van een vers broodje tijdens het ontbijt of je lunch.

Nu hoor ik je denken: geen toilet? Geen douche? Nee, die zijn in de boomhut zelf nergens te vinden. Maar ze willen je natuurlijk niet vies en vuil naar huis sturen: aan het einde van het weggetje, langs de natuurvijver, is een speciaal toiletgebouw te vinden. Daar vind je twee ruime wasbakken, een flinke plank voor alle toiletartikelen, een douche met een bijzonder waterafgiftesysteem (gebaseerd op betaald douchen) en een toilet. Die ruimte is er alleen voor jou als huurder van de boomhut. Voor beide boomhutten is er een speciale ingang tot het gebouw.

Het slapen in een boomhut is dus echt wel speciaal. Ten eerste leef en slaap je een heel stuk van de grond. Daarbij zit je ook midden in de natuur, en omdat je hoger zit is die natuur een stukje minder schuw. Helemaal speciaal is natuurlijk de glijbaan om uit je boomhut te komen. Niets lekkerder om de glijbaan af te roetsen om goed wakker te worden! Houd wel je voeten omlaag, want hij gaat best hard…

De boomhut van vakantiepark Dierenbos is een echte aanrader. Op onze zustersite, LeukeSuggesties.nl, lees je meer over de rest van het park! Voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen verwijs ik je graag door naar: www.vakantiepark-dierenbos.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.