Recensie: Logeerbeer, Annie van Gansewinkel

Logeerbeer

De logeerbeer is op veel scholen een bekend verschijnsel. Er is een klassenbeer, die telkens met een ander kind uit logeren mag. De ouders houden een dagboekje bij uit naam van de beste beer, zodat er in de klas uit voorgelezen kan worden. Kinderen leren hierdoor zorgzaam te zijn voor een ander (in dit geval een beer die wel tegen eens stootje kan) maar ook vertellen over hun eigen leefwereld, belevenissen en ervaringen. Daarbij geeft zo’n logeerbeer de andere kinderen (en de leerkracht) een uniek kijkje in de wereld van de kinderen!

In dit boek gaat het ook over een logeerbeer, logeerbeer Knoef. Hij mag met Kas mee naar huis. Maar als het licht uitgaat, krijgt beer Knoef ineens heimwee naar de klas en al het speelgoed dat hij heeft moeten achterlaten! Samen met papa en mama bedenkt Kas oplossingen voor Knoef, zodat hij het wat meer naar zijn zin krijgt. Want het is wel lastig: overdag vind Knoef het heerlijk bij Kas, maar ’s avonds, als het licht uitgaat, is het toch wel erg eenzaam, en krijgt de arme beer buikpijn van verdriet. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van logeren!

Het boek is een ontzettend lief en zacht boek. De prenten zijn mooi gemaakt, zonder harde omlijningen. Beer Knoef is echt een lieve beer, waar de aardige Kas alles voor doet om het de beer zo comfortabel mogelijk te maken. De oplossing is duidelijk: zorgen dat Beer zich toch nog een beetje thuis voelt, waar hij ook gaat logeren. Een aandenken van thuis, de geur van het oh zo bekende klaslokaal. Zou het misschien ook een oplossing kunnen zijn voor de kinderen, als ze heimwee hebben zodra ze gaan logeren bij opa’s en oma’s, vriendjes, neefjes of nichtjes?

Logeerbeer, Annie van Gansewinkel
De Eenhoorn, april 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,50 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789058387462

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.