logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lieve dierentuin, Rod Campbell


Dieren en geheimen – twee dingen waar kinderen zonder enige uitzondering van smullen. En wat als je die nou eens combineert in een leuk prentenboek, waarbij kinderen ook nog eens verschillende flapjes hebben die ze kunnen openmaken om nieuwe dingen te ontdekken? In het kleine prentenboekje Lieve dierentuin gebeurt precies dat. In het begin van het boekje lees je over een kind dat dolgraag een huisdier wil.

In plaats van een bezoekje aan een dierenwinkel besluit het kind het iets grootser aan te pakken. Het schrijft een brief aan de dierentuin, die maar wat graag wil meedenken. Maar niet heel erg lang, en zeker niet hard, zo blijkt. Er worden telkens nieuwe dieren naar het huis gestuurd. Die blijken echter te groot, de lang, de gevaarlijk, te stout, de eng en te glibberig te zijn. Maar welke dieren zijn dat nu precies? Kun jij het zien aan de  kisten waarin ze opgestuurd worden, of de waarschuwingen die erop staan geschreven? Door de flapjes open te maken kun je de dieren echt zien, maar vaak zie je al een klein stukje ergens bovenuit piepen, of via een kleine opening. Erg leuk om te ontdekken, en een leuke kennismaking met verschillende diersoorten.

Lieve dierentuin is een schattig boekje waarin je lekker met je kind kunt neuzen en ontdekken. Verschillende woorden en begrippen komen naar voren, waaronder ook abstracte begrippen als groot, lang, glibberig en meer. Natuurlijk komen ook verschillende soorten verpakking aan bod, inclusief de materialen waar ze van gemaakt zijn. Een aanrader!

Informatie

Lieve dierentuin, Rod Campbell

Illustrator: Rod Campbell
Gottmer, 18 pagina’s, hardcover.
Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025761165


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.