logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lief weerwolfdagboek, Paul van Loon

Lief weerwolfdagboek

Vanuit de boekenserie van Dolfje Weerwolfje weet je, dat Noura een keertje per ongeluk gebeten is door Dolfje. En wat gebeurt er dan? Dan wordt je zelf ook een weerwolf! In dit dagboek, dat voorzien is van de nodige foto’s (getekend door Hugo van Look), lees je hoe Noura al die veranderingen doormaakt, en hoe Noura omgaat met de maandelijkse gedaanteverwisseling.

Want voor een meisje is dat toch weer anders dan voor een jongen natuurlijk: die zijn veel ijdeler, gaan vaker logeren bij elkaar, en de ouders van Noura zijn een stuk minder flexibel dan Dolfjes ouders (wiens vader het liefst iedere dag een ander voorwerp op z’n hoofd heeft). Het boek is ontzettend leuk geschreven, met een handgeschreven lettertype in donkerblauwe inkt. Het boekje zelf is ruim voorzien van kleine tekeningetjes, met zo nu en dan een foto.

Wat opvalt is een strakke structuur in de vertelling: “Wat me vandaag is overkomen…” is het begin van ieder hoofstukje, met daartussen ontzettend veel woorden die je normaliter niet opschrijft, tenzij je veel chat of sms-t, natuurlijk. Daardoor is het een goed dagboek, maar soms een war vreemd leesboek. Wel raar (zelfs voor een dagboek van een moderne meid) is het gebruik van hoofdletters: waarom zijn sommige worden helemaal in hoofdletters geschreven?

Lief weerwolfdagboek, Paul van Loon
Leopold, april 2012, 64 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789025860103

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.