logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Libratone Diva en Loop, eigenwijze speakers voor je interieur


zandsculpturenfestival garderen-1063

Muziek is belangrijk, dat hoort nu eenmaal bij het leven. Lekker zingen (zuiver of net iets minder), dansen, luchtgitaren, alles hoort erbij .Maar jammer genoeg zijn de meeste speakers niet echt een lust voor het oog. Zwarte brokken houd of kunststof, voorzien van een strak stoffen voorkantje, of eentje van aluminium… nee, daar is nog heel wat winst te behalen. En zo vonden ook de mensen van Libratone. Zij hebben het hele audiogebeuren eens flink onder handen genomen om ze echt kamerwaardig te maken. Mooie ronde vormen, die je helemaal kunt bekleden met stof. En kunt blijven bekleden, als het aan Libratone ligt. De stoffen bekleding kun je namelijk verwijderen en vervangen door een bekleding naar wens. Wil je liever een roze, gele, blauwe, groene, bruine of een andere tint? Alles kan. In een handomdraai. Wij probeerden de televisiespeaker (ook wel soundbar genaamd) Libratone Diva en de ronde speaker Libratone Loop.

zandsculpturenfestival garderen-1066En dat maakt Libratone meteen interessant voor iedereen die wel graag naar muziek luistert, maar minder graag naar zo’n grote zwarte speaker kijkt. Wij kregen de Diva en de Loop in huis om ze ook eens te testen en naar te luisteren. Helaas bleek de Diva niet helemaal op ons interieur afgestemd (of andersom, net hoe je het bekijkt) en leek het me ook niet zo’n goed idee om gaten in de muur te boren om ‘m boven de televisie op te hangen voor deze test. Ze moesten immers retour! Maar het geeft ook wel aan hoe veelzijdig beide speakers zijn. Ze worden namelijk geleverd met een heel eenvoudige steun om hem neer te zetten, maar ook met een beugel om hem netjes op te hangen. Wel even letten op de stroomkabels, maar dat moet goed komen.

recensie-6742

De Libratones hebben een veelzijdig karakter, en dan doel ik niet alleen op hun uiterlijk. Beide speakers, de zowel de Libratone Diva als de Libratone Loop, zijn in eerste instantie speakers waarmee je kunt streamen via Airplay of Bluetooth (met NFC), alsook DLNA. De Loop heeft zelfs de mogelijkheid om af te spelen via een USB-stick. Het bedieningspaneel bestaat uit een enkele ronde knop. Daarmee zet je hem aan of uit, en regel je het volume indien gewenst. De Dia kun je natuurlijk ook aansluiten op je televisie (daar is hij ook voor bestemd) via een 3,5mm koptelefoonkabel of via een optische audiokabel. Jammer genoeg mist hier een HDMI-kabel, maar aan de andere kant is het ook zonde om voor een stereo speaker een HDMI-poort op te offeren.

recensie-6745Beide speakers leveren een prima geluid. De Diva geeft een helderder geluid dan de Loop: daarvan vond ik de bas te nadrukkelijk aanwezig, die stond wat los van de middentonen. Beide speakers hebben in ieder geval een flink volume, dat zowel bij zachte volumes als hogere volumes prima tot hun recht komen. Beide speakers sturen het geluid goed de kamer rond, hoewel het natuurlijk geen echt stereo geluid oplevert: daarvoor heb je toch speakers nodig die verder van elkaar af staan. Handig bij de Diva is overigens dat hij niet alleen dient als speakerbar voor je televisie, maar dat je hem ook kunt gebruiken om muziek mee te streamen vanaf je smart device.

Het blijft natuurlijk een speaker voor tablets en smartphones, en een App mag daarbij niet ontbreken. Via de Libratone app kun je aanpassingen doen aan het geluid. Je kunt hem helemaal naar smaak instellen, maar Libratone maakt het je ook gemakkelijker door te vragen waar je de speaker hebt neergezet of neergehangen. Zelfs de hoogte van de speaker wordt daarbij gevraagd! Je kunt zelfs verschillende vooraf ingestelde equalizerinstellingen kiezen.

Libratone Diva
Prijs: 799 euro

Libratone Loop
Prijs: 379 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.