logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Let’s cook smoothiemaker, Goliath

Lets cook smoothiemaker

Kinderen vinden het altijd leuk om te helpen in de keuken. Jongens of meisjes, dat maakt eigenlijk niet uit. Daarom is het namaak-keukengerei ook zo populair in de speelgoedwinkels. Maar wat als je kind nu eens zélf dingen kan maken? Dingen die je ook echt kunt opeten? Dat kan nu, met de Let’s cook speelgoedproducten van Goliath.

De serie producten bestaat uit Let’s Cook Chips maker, Chocolade Rotator, Chocolate factory of de Fruit Factory (genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2012!) waarmee ze zelf sorbets kunnen maken. Maar ook met de Smoothiemaker kunnen ze heerlijke, verfrissende en gezonde drankjes maken.

De Let’s Cook moothiemaker bestaat uit twee delen. De basis, waarin het motortje zit, en de beker, met de mesjes en een handige verdeling aan de zijkant. In het vrolijk gekleurde motortje moeten vier batterijen, afgesloten door een klepje. Die zit vergrendeld met een schroefje. Let wel: het motorblokje mag enkel met een natte doek worden afgedaan!

De maatbeker is voorzien van een rooster. Die heeft heel kleine gaatjes. Het fruit dat je in de smoothie wil doen moet dan ook erg klein gesneden zijn. Gebruik je een bolletje ijs, dan moet je die er zo’n beetje doorheen duwen. Niet erg praktisch, maar wel leuk om te doen. Het rooster is natuurlijk een goede veiligheidsmaatregel. De grootte van de gaatjes en de hoogte van de beker maken dat je nooit of te nimmer in aanraking kunt komen met de mesjes, mits de beker intact is natuurlijk.

Natuurlijk zit er ook een deksel bij de smoothiemaker (Moet je je eens voorstellen hoe de keuken er anders uit zou zien na het eerste drankje!) en een roerstaafje, om het drankje beter uit de beker te kunnen krijgen en de stukjes fruit indien nodig naar beneden te kunnen krijgen. En nu maar lekkere smoothies maken voor je vader, moeder, broers en zusjes!

De smoothiemaker is superleuk. Jammer dat de gaatjes van het rooster zo klein zijn, daardoor moet je de stukjes fruit wel heel klein snijden. Mixen doet-ie wel als de beste, er zullen weinig ‘volwassen’ smoothiemakers zijn die eenzelfde resultaten behalen!

Let’s cook smoothiemaker, Goliath
Prijs: 29,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.