logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Let’s Cook Choco Bear Marshmallow Maker, Goliath

choco bear marshmallow maker

Vorig jaar mochten we de Let’s Cook Smoothiemaker testen. Superleuk om kinderen met voedselbereiding bezig te zien, en zeker geweldig om ze op die manier zelfstandig aan de slag te zien gaan. Datzelfde jaar kon je ook kiezen voor de Chocolademaker. Erg lekker en leuk, vooral door het eenvoudige gebruik van heet water om de chocolade te smelten en in de vormpjes te gieten. Maar, zo moet Goliath hebben gedacht: dat moet spectaculairder kunnen. En dat is ook zo: we zijn weer een jaartje later en zien de nieuwe Lets Cook Choco Bear Marsmallow Maker!

De set bestaat uit drie hoofdonderdelen: een grote bak om de chocolade in te smelten, een ronde siliconen mat met berenmalletjes en een soort kunststof slagroomspuit. Alle drie de onderdelen zitten op een voet: de chocoladesmelter en mal zijn aan elkaar gekoppeld, waarbij je de ronde mal (heel handig!) kunt draaien. De ‘slagroomspuit’ heeft een aparte voet, maar daarover dadelijk meer. Verder zit er in de set een siliconen kwastje en een lepeltje.

Hoe gaat het in z’n werk? Door de rand van het chocoladebakje te vullen met heet (niet kokend!) water, dus gewoon uit de kraan, wordt de inhoud warm genoeg om chocolade te smelten. Zorg wel dat de binnenkant goed droog is voor je de chocolade er in doet. 5 minuutjes laten staan, even doorroeren, en je kunt met het kwastje een dikke laat in de berenvormpjes smeren. Zorg dat je helemaal tot de rand komt! Da’s alvast stap 1. De tweede stap is de vulling. Doe een marshmallow in de ‘slagroomspuit’, doe er een lepeltje water bij en zet ‘m 15 seconde in de magnetron op 900 watt. Dat moet ook lukken. Even doorroeren, dekseltje erop en je kunt de vormpjes vullen. Met 1 normale marshmallow kun je 3 beertjes vullen. Die stap moet je dus een paar keer herhalen, want je kunt maar 1 marshmallow per keer smelten. Geloof me. Anders koelt-ie te veel af en heb je er niets meer aan. Bovendien worden die marshmallows behoorlijk groot als ze warm worden! De derde stap is het afdekken met chocolade. Doe nogmaals warm water in de kom (als hij de veel is afgekoeld, tenminste) en doe er nog wat chocolade in. Zodra deze gemolten is smeer je dat over de gesmolten marshmallow heen, en zet je de schaal in de koelkast. Even geduld hebben, en lekker smullen maar!

Zoals je ziet is het eigenlijk heel eenvoudig om deze superlekkere snoepjes te maken: het lijken net die chocoladespekken van vroeger als je ze eet. Superlekker, als je er eenmaal aan begonnen bent zul je ze aan de lopende band moeten blijven maken. Maar ook dat is helemaal niet erg, want het is makkelijk, en met een beetje geduld zal het je zeker lukken. Daar twijfelen we niet aan! Veel plezier, enneh… eet smakelijk!

Let’s Cook Choco Bear Marshmallow Maker, Goliath
Prijs: 27,99 euro. 2013. Leeftijd: vanaf 5 jaar.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.