logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Leopold Vienna barbecue krabber en barbecue grillpan

leopold vienna barbecuegereedschap

De lente is weer van start, en daarmee is het barbecueseizoen officieel weer van start gegaan. En daar kijken wij heel erg naar uit. Lekker buiten eten, gezellig rond de tafel en lekker veel kleine hapjes eten. Er zijn ontzettend veel gadgets en hulpmiddelen beschikbaar om het barbecueën te helpen en de vergemakkelijken. Leopold Vienna heeft er een aantal ontwikkeld. Naast gereedschap als de Oxford barbecue set heb je de beste tools in huis om een succes te maken van elk gerecht. De set bestaat uit een spatel, tang, siliconenkwast en grillvork met houten greep en is gemaakt van hoogwaardig RVS. De adviesverkoopprijs van de grillvork is € 21,95 en van de tang € 29,95. De spatel en kwast zijn € 24,95 per stuk.

leopold vienna barbecue grillwok

Maar er is meer, want met bijvoorbeeld de Grillwok: een stevige, roestvrijstalen wok die je op je barbecue kunt plaatsen. De wok is voorzien van gaten, zodat de warmte en rooksmaak wat beter bij het voedsel kan komen. Door het gatenpatroon kun je in ieder geval wel heel wat kleinere etenswaren op de barbecue leggen. Door de goede geleiding schroeit je voedsel netjes en snel dicht. Ideaal voor groenten en kleinere stukjes vlees, die niet zo lang hoeven te bakken. Let wel: écht wokken gaat natuurlijk niet, aangezien je geen olie kunt gebruiken in de pan. Gebruik ook niet te kleine ingrediënten, die door de gaatjes zouden kunnen vallen.

De wok heeft een afneembare handgreep. Daarmee kun je de pan snel en stevig van de barbecue afhalen, maar zit de handgreep niet in de weg tijdens het bakken zelf. Doordat de wok best groot is, kun je er geen voedingsmiddelen naast leggen. Vervelend, zul je denken, maar geen nood, want je kunt er wel meer óp leggen, natuurlijk! Want ook grotere stukken vlees laten zich prima bereiden op de grillwok. De grillwok kost 22,95 euro.

grill flower barbecueschraper

Klaar met barbecueën? Dan staat je één van de vervelendste klusjes te wachten. Vind ik zelf, tenminste: het schoonmaken! Vooral het rooster is een lastig klusje. Soms ben je langer bezig met het schoonschrobben van de kleine details dan met het tafelen zelf! Maar dat was voordat ik de roosterkrabber van Leopold Vienna mocht proberen. Het principe is doodeenvoudig: de roosterkrabber is een bloemvormig, metalen schijfje met aan ieder ‘blaadje’ een halfronde inkeping. Daarmee kun je langs de verschillende spijlen schrapen, en het aangebakken vuil in mum van tijd verwijderen. En werkt het? Jazeker! In de bloem zitten verschillende maten cirkels als uitsparing, zodat je ieder rooster kunt schoonmaken. Zelfs dat ene aangekoekte ovenrooster, dat je al jarenlang onder in de kast hebt liggen! Want ook voor ovenroosters kun je de roosterkrabber perfect gebruiken als schoonmaakhulp. De roosterkrabber kost ca. 10 euro, en zal je veel tijd besparen!

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.