logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lente Zomer Herfst Winter, Kathleen Amant

9789462341708 zomer herfst lente winter

Kathleen Amant neemt je in dit grote en stevige kartonboek mee door de verschillende seizoenen van het jaar. En nee, dat doe je niet alleen, want je hebt natuurlijk Wannes die je alle verschillende onderdelen laat zien. Ieder seizoen heeft eenzelfde opbouw. Op de eerste pagina zie je heel groot de titel op een witte pagina. Wannes laat dan vier dingen zien die er gebeuren. Zo plukt hij in de lente bloemetjes, plant hij sla in de tuin, maait hij het gras en leggen de vogels een ei. Op de pagina ernaast zie je telkens dezelfde boom in de tuin, die in ieder seizoen er natuurlijk anders uitziet. Ook de lucht, en het vogeltje dat in het huisje woont doen ieder seizoen andere dingen!

Sla je de pagina om, dan zie je de tuin van Wannes. En telkens doet hij iets anders: picknicken, bladeren rapen, paaseieren zoeken… echte zoekprenten, waar je samen met je kindje lekker in kunt zoeken en heerlijk over kunt kletsen. op die pagina’s staat ook een stukje informatieve tekst, die voor kinderen leuk is geschreven. Het boek Lente Zomer Herfst Winter is dan ook echt een praatboek, meer nog dan een zoekboek. De heldere prenten van Kathleen Amant spreken kinderen zeker aan, vooral ook door de mooie felle en intense kleuren. Daarbij leren de kinderen verschillende elementen van ieder seizoen kennen, en wie weet weten ze binnenkort eerder welk seizoen het is dan jijzelf!

Lente Zomer Herfst Winter, Kathleen Amant
Abimo, maart 2014, 16 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf xxx jaar. ISBN: 9789462341708


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.