logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lenovo Yoga Tab 3 pro


Als je het hebt over tablets, dan denken veel mensen direct aan een iPad. Die kan de tand des tijds veel beter doorstaan dan Android tablets. Denken ze. Maar schijn bedriegt, want hoewel de meeste instap-tablets net zo snel verouderen als er upgrades komen voor Android, zijn er wel degelijk genoeg tablets die lang mee kunnen gaan. Eén van de tablets die dat vooroordeel zonder meer kan ontkrachten is de Lenovo Yoga Tab 3 pro. Sterker nog: tijdens mijn testperiode (sorry dat ik hem zo lang in de testfase heb gehouden 🙂 ) gebruikte ik liever de Lenovo tablet dan mijn vertrouwde iPad.

Multi multi

Wat ik zo gaaf vond aan de Lenovo Yoga Tab 3 pro? Allereerst: hij is bizar goed uitgerust met allerlei snufjes die toch wel cool zijn. Je betaalt een flinke prijs voor het tablet (vergelijkbaar met het eerdergenoemde fruit-tablet) maar dan krijg je ook echt wat. Zo heb je bij de Yoga Tab 3 pro bijvoorbeeld geen bluetooth speakertjes meer nodig voor een ‘acceptabel geluid’. Het geluid van deze tablet overtreft zelfs de normering ‘acceptabel’ en maakt er gewoon ‘goed’ van. Dankzij de ingebouwde JBL speakers en de Dolby-certifivering wordt muziek luisteren of Netflix kijken een genot! Erg indrukwekkend, die volle tonen en het heldere geluid. Maar wacht: er is meer! In het typische ronde handvat (daarover dadelijk meer) zit namelijk een echte projector ingebouwd! Je schijnt die filmpjes dus gewoon op je muur. Of op je plafond, als je lekker in bed wil bingewatchen. Maar even praktisch gezien (het is tenslotte een pro-tablet): je kunt die projector perfect gebruiken voor het tonen van je presentatie. Hoe verder je de tablet van de muur af houd, des te donkerder de ruimte moet zijn, maar het is wel een stoere feature die zeker praktisch is. In totaal kun je een beeld projecteren met een diameter van maar liefst 1,78cm!

Steun

De forse ronde zijkant trekt bij dit tablet direct de aandacht. Die ronding heeft een paar functies. Ten eerste zit er de projector in verwerkt. Die heeft ook de nodige ruimte nodig, uiteraard. Daarnaast biedt die ronding een geweldige grip. Het voelt een stuk natuurlijker om dit tablet in handen te houden dan een platte variant. Daar verkrampen je vingers veel eerder dan bij dit model. De grip is ook comfortabel door de zachte finish van de achterkant van het tablet. Die voelt niet alleen luxe aan, maar biedt ook weer wat extra houvast en comfort. Een ander voordeel is het stukje extra ruimte dat zo ontstaat. En waar wordt die voor gebruikt? Zeker: een flinke accu! Met 10.200 mAh heb je een buitensporige grote accu, wat je ook zeker merkt in het aantal keer dat het tablet aan de lader moet. Je zou er zo’n 18 uur mee vooruit kunnen! En waar hij eigenlijk voor bedoeld is: het is een steun, waarmee je de tablet in een bepaalde hoek kunt zetten. Zelfs rechtop, zodat je geen extra steunen of hoezen meer nodig hebt om dat de kunnen realiseren.

Snelheid

Op het gebied van snelheid volstaat dit tablet zonder meer, hoewel er natuurlijk inmiddels snellere tablets te verkrijgen zijn – dit model is alweer ruim een jaar op de markt. Toch kun je prima vooruit met de 4-kernen tellende processor met een snelheid van 2,4 GHz en het 4GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit van 64GB is netjes uit te breiden met een micr0-SD geheugenkaart. De camera beschikt over 13 megapixels, de frontcamera 5 megapixel. Verwacht hier geen spiegelreflex-kwaliteit van, maar voor skypen en snapshots volstaan beiden lenzen.

Degelijk

De tablet is netjes afgewerkt en gemaakt met degelijke materialen. Dat straalt er ook echt van af, je voelt het direct als je het tablet oppakt. Hij is zelfs spatwaterdicht – perfect om te gebruiken als kookmaatje, rechtop staand naast je fornuis. Of misschien draai je wel een haak in de muur waar je hem aan kunt ophangen, middels de opening in te steun?


Recensie over Lenovo Yoga Tab 3

CooleSuggesties topper

Het mag duidelijk zijn: wij zijn fan! De Lenovo Yoga Tab 3 Pro is écht een geweldig apparaat waar je snel niet meer zonder kunt. De vele apps en widgets maken je leven een stuk gemakkelijker. Dankzij de 64GB opslag zul je niet snel zonder zitten, maar ook dan kun je die gewoon uitbreiden. De echte koop-argumenten zouden voor mij het geweldige geluid en de praktische steun zijn. De ingebouwde beamer is een leuke gimmick. Het nadeel? Het gewicht van ongeveer 650 gram is vrij fors. Als je hem in je handen houdt is het een fikse training voor je polsen.

Score: 9


Informatie

Yoga Tab 3, Lenovo
Meer weten?
Prijs: 489 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.