logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lékué siliconen broodmaker


Lekue siliconen broodmaker

Zelf brood bakken is een ontzettend leuke bezigheid. En lekker. En gezond. Ikzelf heb het jarenlang gedaan, maar jammer genoeg is die gewoonte uit mijn dagelijkse patroon weggevloeid. Toen ik de Lékué siliconen broodmaker zag begon het echter weer te kriebelen, en besloot ik hem eens goed uit te proberen! De Lekue siliconen breadmaker bakt broden van zo’n 300 gram.

Wat is het, de siliconen broodmaker? Het principe is eigenlijk heel eenvoudig: het is een siliconen kom, met aan de bovenkant aan de ene kant een lipje, en aan de andere kant een uitsparing. Daardoor kun je hem dichtvouwen om te rijzen of om af te bakken. Voor het mengen zelf laat je hem natuurlijk open, en heb je alle vrijheid die je maar kunt bedenken: met de Lekue siliconen broodmaker kom je het dichtst in de buurt van het kneden op het aanrechtblad. Dat komt omdat de kom breed en ruim is, maar ook vooral omdat de kom meegeeft als je er tegenaankomt. Je kneed het deeg dus eigenlijk op een komvormige siliconenmat.

Ben je klaar met het kneden, dan wordt het tijd om het deeg de laten rijzen. Vouw de kom dicht (ja, je leest het goed) door de lip door de opening aan de andere zijde te steken, leg er een handdoek overheen en zet de kom een tijd weg – die tijd is afhankelijk van het recept. Nog even in de juiste vorm leggen, handdoekje eer erover en nogmaals wegleggen. Daarna kan de vorm in z’n geheel de oven in. Je hebt dus meteen een bakmat! Doordat de kom aan de bovenzijde is afgeschermd voorkom je dat de bovenkant verbrand. Ideaal! En na de baktijd is het genieten van je zelfgebakken brood.

Siliconen broodmaker, Lékué
Prijs: 39,95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.