logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lekker uitpakken! Kookboek voor kinderen, Karin Luiten

lekker-uitpakken-kookboek-voor-kinderenKoken is geweldig stoer en leuk om te doen. Als je het goed aanpakt dan, want eerlijk is eerlijk: iedereen kan een maaltijd op tafel zetten uit een pakje, of een kant-en-klaar product opwarmen in de magnetron. Het stoere zit hem juist in het zelf maken van je maaltijd. Van het begin af aan. Lekker uitpakken! is een kookboek voor kinderen, maar dan wel anders. Niet gevuld met saaie recepten, maar met coole gerechten die je vol trots op tafel kunt zetten.

Bijzonder

In Lekker Uitpakken! vind je niet de standaard gerechten waar iedereen mee te loop loopt. Nee, Karin Luiten, groot voorstander van het koken zonder pakjes of zakjes, laat je zien hoe je echt stoere gerechten op tafel tovert met niets meer dan de ingrediënten zelf en bijvoorbeeld een fornuis of een oven. En ja, bij het gebruiken van die warmtebronnen kan wat hulp van een volwassene zeker handig zijn! Of met het snijden van uien. Dat moet je ook echt uit handen geven aan volwassenen. Laat die maar lekker huilen! Maar goed: Karin neemt je een stuk mee over de grens, en geeft je recepten van bijvoorbeeld falafel uit de oven of een echte Turkse pizza, gevulde gehaktballetjes met een verrassing erin, en Eton Mess toe.

Stap voor stap

Het kookboek Lekker Uitpakken is opgedeeld in een aantal hoofdstukken, zodat je niet zo lang hoeft te zoeken. Denk daarbij aan groente-soep, broodjes, ovendingetjes, opgerold, toetjes en knutseleten. De recepten worden heel duidelijk uitgelegd, stap voor stap, met veel tips en trucs in de kantlijn. Dat maakt het nog leuker en makkelijker om zelf aan de slag te gaan, omdat de kans op succes hierdoor wel een stuk groter is! Foto’s van het eten worden gecombineerd met leuke tekeningetjes, wat het boek een leuk, handgeschreven effect geeft. Jammer genoeg zijn de foto’s soms een beetje donker en dof, waardoor het er niet zo smakelijk meer uit ziet, zeker niet als je het op een witte achtergrond ziet met een tekeningetje er overheen. Maar hey: het gaat om jouw resultaat natuurlijk, en dat kan welhaast niet meer mislukken!

Conclusie over Lekker uitpakken

Een stoer kookboek waarmee je rustig de keuken in kunt verdwijnen. De recepten zijn eenvoudig en goed te maken, en belangrijker nog: lekker! Met Lekker Uitpakken zul je alle eters verbazen. Door: Waardering: Lekker uitpakken krijgt 4.3 van de 5 punten.

Informatie

Lekker uitpakken,
Illustrator: Karin Luiten Ploegsma, 128 pagina’s, paperback.
Prijs: 16.99 euro. Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789021676708


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.