logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lekker makkelijk, het kookboek voor mannen.

Gezond koken zonder gedoe. Als gezinskok sta ik dagelijks voor die uitdaging. Wat zet je de kudde voor, zonder gemopper, maar zeker ook zodat alle maaltijden vol vezels en vitaminen zitten? Suggesties zijn altijd welkom, daar staan we altijd voor open. Lekker makkelijk, het kookboek voor mannen, maakt de recepten nog een tikje stoerder. En dat is in een gezin met twee jongens altijd meegenomen.

Kookboek voor mannen

Alle recepten zijn toegespitst op het stoere leven van mannen. Vlees, pittigheid, pure ingrediënten en stoerheid staan schouder aan schouder in dit kookboek. Daarnaast is de voedingsbehoefte van mannen ook in het oog gehouden. Zo vind je bijvoorbeeld eiwitrijke ontbijten voor een goede start, maar ook eiwitrijke sportsnacks, meeneemsmoothies, soepen, mannendiners, vleesgerechten en natuurlijk de nodige barbecuerecepten! Voor de single man is ook genoeg te vinden 0 wat dacht je van datemenu’s om een onvergetelijke indruk te maken op je meisje (of dat nu je vriendin of je vrouw is) en geweldige feestmenu’s!

Moderne gerechten

De recepten in dit boek zijn wel behoorlijk hip en trendy. Zo wordt er bijvoorbeeld ruim gebruik gemaakt van zoete aardappelen (die een stuk gezonder zijn dan normale aardappelen, dat klopt!) maar ook van de nodige kruiden en verse ingrediënten als paksoi, die niet altijd binnen handbereik zullen zijn. Gelukkig is het grootste merendeel het hele jaar door in de supermarkt te koop. Het is ook leuk om af en toe met ‘nieuwe’ en verrassende ingrediënten aan de slag te gaan, zoals ras el hanout kruiden of kokosmelk. Onze favorieten? De mexicaanse superbowl, de kalfsburger met de gekarameliseerde groenten en de bonenrisotto! De recepten worden vergezeld van smakelijke foto’s.

Ingeleid

Praktisch aan het boek Lekker makkelijk, het kookboek voor mannen is de inleiding. Daarin vertellen de schrijfsters van dit boek niet alleen waar je op moet letten in een goed mannendieet, met daarbij ook een uitleg over het waarom van alle onderdelen. Bovendien vind je er een praktische lijst van alle ingrediënten die je altijd in je voorraadkast zou moeten hebben. ook daarbij is uitgelegd waarom je juist die ingrediënten nodig zou hebben, welke behoeftes die vervullen. Dat geeft je al een geweldige basis.

Ga direct naar Lekker makkelijk: kookboek voor mannen! op BOL.com.


Recensie over Lekker makkelijk: kookboek voor mannen!

Stoere recepten vol vitaminen en energie. De schrijfsters weten precies wat mannen nodig hebben… en willen. Ga dus snel de keuken in en maak een echte mannen-maaltijd!

Score: 8


Informatie

Lekker makkelijk: kookboek voor mannen!,
Illustrator: nvt
Uitgever: Unieboek het Spectrum, 176 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789000348718. Prijs: 26.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.