logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lekker gezond! Patricia Geis

Gezond eten is heel belangrijk, en als ouder wil je je kind natuurlijk het allerbeste meegeven. Dit boek kan voor jonge kinderen een geweldig leuke steun in de rug zijn. Het betrekt ze namelijk met het boodschappen doen. Het boek zelf is namelijk een supermarkt! Op iedere pagina vind je een vakje, waar je plaatjes van bepaalde voedingsmiddelen in kunt schuiven. Naast gangbare producten, zoals jaas, melk, olie en boter vind je ook flessen mineraalwater, ravioli en verschillende vlees- en vissoorten. Natuurlijk mag groente en fruit niet ontbreken!

Voor in het boek vind je uitdrukvellen, waar je de producten uit kunt halen om in het schap te doen. Daar vind je bovendien een winkelmandje en een boodschappenlijstje, zodat je niets kunt vergeten. Heb je afgerekend bij de kassa? Dan kun je alle boodschappen mee naar huis nemen in de papieren draagzak! Eenmaal thuisgekomen ga je natuurlijk koken met de verschillende ingrediënten en producten. Op een lange tafel staan verschillende borden voor de verschillende eetmomenten van de dag. Zo kun je kiezen wat je als ontbijt, lunch of avondeten eet, maar ook als tussendoortje. Er is zelfs kartonnen bestek meegeleverd dat je kunt gebruiken!

Lekker gezond! is een ontzettend leuk boek, waar kinderen zelf actief mee aan de slag kunnen. In het begin van het boek vind je wat algemene informatie over gezond eten – en niet gezond eten. Snoepen voor het eten is dus geen goed idee, net als iedere dag hetzelfde eten. Wel goed is ontbijten, en een paar eetmomenten per dag. Zo worden kinderen zich bewust van goede gewoontes, en dan ben je al op de helft.

Lekker gezond! Patricia Geis
Clavis, augustus 2013, 14 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044820201


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.