logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lekker en simpel, Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofie Chanou


lekker en simpelIedere dag wil je een lekkere maaltijd op tafel zetten. Dat blijkt lang niet altijd even handig. Kookboek na kookboek staan vol lekkere recepten. Vaak blijken die recepten langer tijd te kosten dan je hebt, of zijn ze een stuk bewerkelijker dan je in eerste instantie zou verwachten. Ze gebruiken vaak vreemde ingrediënten of die bovendien best wel exclusief zijn, waardoor je stad en land moet afreizen. Dus grijp je toch maar weer naar je vertrouwde schriftje of klapper met daarin een aantal eenvoudige, out-of-the-box recepten die lekker, gezond, vers en vooral snel en simpel te maken zijn.

Lekkere recepten verzameld

Goed nieuws! 200 van dit soort recepten zijn verzameld in het kookboek Lekker en Simpel, geschreven door Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofie Chanou. De recepten zijn ingedeeld in een aantal hoofdstukken, van soep tot ovenrecepten, van recepten met wraps tot gerechten met rijst of pasta. En natuurlijk nog heel wat meer. Daarbij zullen natuurlijk vast recepten zitten die je niet zo lekker vind dan andere gerechten. Denk daarbij aan snelle empanadas met bladerdeeg en kip, couscous of een wrap-lasagne. Origineel, lekker en simpel. Dat zien we graag!

Praktisch en beeldend

Naast het feit dat de recepten lekker en simpel zijn, heb je er ook weinig bijzondere ingrediënten voor nodig. Je kunt ze allemaal in de plaatselijke buurtsuper kopen, wat natuurlijk een groot voordeel is. Ze zijn stap voor stap uitgelegd en voorzien van een grote, heldere foto. Soms vind je bij maaltijden nog een praktische variatie, maar natuurlijk staat het vrij om ingrediënten naar wens te vervangen – dat kan makkelijk! Weer een mooi voorbeeld van bloggers die hun passie en kennis inzetten en omvormen tot een boek dat duizenden mensen verder kan inspireren.

Conclusie over Lekker en simpel

Geweldige recepten die zo uit de meest-gebruikte kookschriften uit Nederland zouden kunnen komen. Het boek doet precies wat de titel doet vermoeden: lekker en simpel. Met heldere stap voor stap instructies en sfeervolle foto’s. Door: Score: Lekker en simpel krijgt 5 van de 5 punten.

Informatie

Lekker en simpel, Bertram + De Leeuw, 320 pagina’s, paperback.
Vanaf: jaar. ISBN: 9789461562135. Prijs: 19.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.