logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dieten zijn niet nodig. Eet gewoon Lekker Beter met de recepten van Ramon Beuk en Rutger Verhoeff

lekker beterIedereen in Nederland lijkt wel continu in de weer met een of ander dieet. Gek word ik er van. Die mag geen gluten, die geen suiker. Weer een ander laat al het dierlijke materiaal achterwege. Ja, ik weet dat iedereen recht heeft om te eten wat hij zelf wil, maar mensen storten zich vaak vol in een dieet zonder dat de echte gezondheidsvoordelen bewezen zijn. Mijn standpunt: begin alleen met het weglaten van ingrediënten als bewezen is dat je er ziek van word! En gelukkig ben ik daar niet de enige in. Chefkok Ramon Beuk en huisarts Rutger Verhoeff staken. De koppen bij elkaar voor het boek Lekker Beter – de beste recepten bij je dagelijkse activiteiten. Met gluten, suiker en vet.

Wanneer gezond

Als ik heel hard roep dat ik zo’n beetje anti-dieet ben, komt de vraag naar boven wanneer je dan wel gezond eet. Mijn insteek: niet te vet, niet te zoet en lekker variëren. Dat gevarieerde komt ook zeker goed in Lekker Beter. De beide mannen hebben op een heel bijzondere manier samengewerkt. Ze hebben een aantal activiteiten bedacht waar je op een dag of dagdeel voor een langere tijd mee bezig kunt zijn. Denkwerk, krachtsport, duursport, lekker slapen, fit en comfortfood zijn de hoofdstukken waarin alle gerechten zijn ingedeeld.

Vanuit de ingrediënten

Aan de hand van deze activiteiten heeft huisarts Rutger Verhoeff een aantal ingrediënten opgelepeld die de juiste stoffen in zich hebben om de activiteit in kwestie voor een langere tijd vol te houden. Die lijst werd vervolgens weer naar Ramon Beuk geschoven, die er zijn ding mee deed. Hoe simpel kan het zijn? Op deze manier heb je de juiste voedingsstoffen in je lichaam voor een dag keihard knallen (of in ieder geval optimaal knallen) zonder dat je in hoeft te leveren op lekker eten. Lekker variëren is lekker beter.

Conclusie over Lekker Beter

Een boek om van te smullen! Chef Beuk weet met alle ingrediënten van dokter Verhoeff heerlijke gerechten op tafel te zetten. De recepten zijn heel eenvoudig en toegankelijk. De benodigde ingrediënten zijn in iedere supermarkt goed verkrijgbaar. Ze zijn mooi en smaakvol gefotografeerd. Prettig is de uitleg waarom de gerechten zo gezond zijn, leuk zijn de conversatiefragmenten die bij ieder recept staan. Sommige foto’s zijn iets te contrastrijk bewerkt, maar dat is een kwestie van smaak. De recepten? Heerlijk. Just what the doctor prescribed. Door: Score: Lekker Beter krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Lekker beter, Fontaine Uitgevers, 192 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789059567498. Prijs: 19.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.