logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: LEGO Worlds, XBOX One


lego worldsIn het brede scala aan LEGO Games is LEGO Worlds wel een unieke variant. Je zou het zelfs kunnen zien als een mix tussen Minecraft en No Man’s Sky, overgoten met een bekende LEGO-games elementen. Het is namelijk de bedoeling dat je zo veel mogelijk LEGO planeten ontdekt. Dat doe je als astronaut (waarbij je kunt kiezen uit een witte astronaut of een roze space-chick) en een kapotte raket. Die raket moet je voeden met gouden blokken, die verspreid liggen op al die planeten. Hoe kom je daar aan? Door er naar te zoeken? Welnee! Door de inwoners van de verschillende planeten te helpen met je speciale bouwerskwaliteiten.

Bouwen maar

LEGO Worlds draait namelijk om het gebruik van je fantasie en de beschikbare middelen. Door goed te kijken naar je omgeving kun je veel leren. Dankzij een speciaal apparaat leer je voorwerpen uit je omgeving na te bouwen. Of eigenlijk: door ze te beschieten met je bouwtekeningenkanon. Daarmee komen ze in een enorme verzameling terecht, die je opbouwt naarmate je meer planeten hebt bezocht. Heb je één van die voorwerpen nodig? Dan gebruik je het kanon om een voorwerp, dier of ander element tevoorschijn te toveren. Dat bouwen kost overigens wel wat: muntjes, die je weer kunt verdienen door voorwerpen in je omgeving te slopen – net als in alle LEGO-games. Maar dat is nog lang niet alles, want je kunt ook je hele omgeving manipuleren en de grond verhogen of verlaten, blokken grond neerzetten, muren bouwen en zelfs schieten met verfklodders. Zo kun je iedere wereld helemaal eigen maken. En die vaardigheden gebruiken om de problemen op die planeet op te lossen, uiteraard.

Vrijheid

Dat maakt LEGO Worlds een mooi spel. Enerzijds heb je een goede houvast om aan de slag te gaan. Je kunt heel eenvoudig van opdracht naar opdracht hobbelen om die felbegeerde gouden steentjes te bemachtigen. Hoe meer gouden stenen je hebt, des te verder je raket kan vliegen. Je krijgt dus meer diepgang in het spel naarmate je verder komt en meer opdrachten hebt voltooid. Daarbij leer je ook meer technieken om de wereld om je heen aan te passen. En dat brengt me meteen op het deel vrijheid, want je kunt iedere planeet echt helemaal naar je hand zetten. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om iedere planeet helemaal vlak te maken! Saai, ik weet het, maar het kan. Of om in de savannewereld verschillende snoeplolly’s neer te zetten, dat kan ook. Leef je uit, scan je wereld en bouw je eigen droomeiland!

Conclusie over LEGO Worlds

LEGO Worlds is een geweldig spel, waarin je ontzettend veel vrijheid krijgt. Je kunt alles bouwen wat je hartje begeert, van bomen tot huizen, van voertuigen (waar je in kunt rijden, vliegen of varen) en zelfs de hele wereld ombouwen als je dat graag wilt. De bediening is heel eenvoudig en dankzij de middelen die je ter beschikking krijgt kun je steeds meer planeten ontdekken. Door: Score: LEGO Worlds krijgt 5 van de 5 punten.

Game info

Warner Bros
PS4, Creatief. Prijs: 29.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.