Recensie: LEGO World


Logo LEGO World 2012 high resAfgelopen week vond het twaalfde LEGO World Event plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een enorm evenement, dat zowel door jong als oud gewaardeerd wordt. Wij waren er natuurlijk bij, en delen maar wat graag onze bevindingen en mening!

Het LEGO World evenement wordt ieder jaar gehouden tijdens de herfstvakantie, en letterlijk door duizenden mensen bezocht. Jong en oud, voor ieder is er wel iets te zien en te beleven. Het is dan ook ontzettend leuk (en soms ook grappig) te zien dat ook volwassenen helemaal enthousiast kunnen worden bij het zien van de bekende bouwblokjes. Heuse verzamelaars slaan hun slag en kopen in de speciale standjes hun gemiste onderdelen of dat ene speciale poppetje, of delen kennis en ervaring bij elkaar.

Maar natuurlijk is de meest logische doelgroep voor het evenement: kinderen. In de vele hallen worden de nieuwste LEGO-lijnen gepresenteerd, zoals LEGO Friends, Ninjago of Starwars. Om deze producten extra onder de aandacht te brengen zijn er ludieke acties en wedstrijden georganiseerd, zoals een echte Ninjago-spinnerwedstrijd, waarbij gave hoofdbanden te winnen waren. Maar ook andere bedrijven organiseerden er bouwwedstrijden, zoals de Natuurbescherming (met het OERRR-concept) en natuurlijk was ook bouwmarkt Gamma van de partij. Zij hebben momenteel een actie lopen waarbij je zakjes LEGO kunt krijgen bij je aankopen.

Naast de LEGO-stands was er ook ruimte voor de enthousiastelingen: de LEGO club en LEGO fans namen samen een flink deel van de ruimte in beslag, om hun bijzondere ervaringen te tonen aan het grotere publiek en er – indien gewenst – vol enthousiasme over te spreken. Jammer is wel dat deze uitstallingen het elan en de flair misten van de uitstallingen van LEGO zelf. Niet altijd duidelijk was waarom juist die opstelling was getoond, terwijl er toch heel bijzondere verzamelingen tussen zaten. Een kleine duw in de juiste richting, bijvoorbeeld door een kort informatiebordje had veel gescheeld. Wellicht een suggestie voor de 13e editie?

Naast de LEGO-producten was er ook aandacht voor sponsoren en aanverwante producten en diensten. Zoals gezegd waren Natuurmonumenten en Gamma aanwezig, maar ook Activision toonde in samenwerking met Gamemania de nieuwste Skylanders-game. Warner Bros had een flinke serie Nintendo DS-en aangesloten om hun LEGO-games te tonen, en in de bioscoop was genoeg ruimte om even uit de puffen na het vele zien, ontdekken, bouwen, zien, dromen en spelen!

Dat er volgend jaar weer een LEGO evenement zal plaatsvinden is heel waarschijnlijk. We hopen wel dat er iets meer aandacht zal zijn voor de presentatie van de fans – een kleine bemoeienis of wat invloed van de LEGO-organisatie zal daar zeker wonderen kunnen verrichten. Wij kijken er alvast naar uit!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: LEGO World”

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.