logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: LEGO Super Heroes: the Avengers: Hulks helitransport ontsnapping


LEGO6868

Wie bekend is met de Disney film The Avengers weet dat er een enorme hoeveelheid superschurken en vooral ook superhelden aan te pas komen. De kleine mensen kunnen ook meegenieten van dit spektakel: LEGO heeft een hele serie producten op de markt gebracht, die gekoppeld zijn aan die film. Net als bij eerdere series van films komen in de verschillende dozen een aantal scènes aan bod die bijzonder spannend of belangrijk zijn geweest.

Zo wordt in LEGO doos 6868 Loki gevangen gehouden door Hulk en Thor. Ze bevinden zich aan boord van de indrukwekkende Hellicarier van de Avengers. Deze bestaat uit een basiscomputer, waar twee poppetjes achter kunnen zitten. Onder deze computer (controlepaneel, ook wel), zit een grote, glazen gevangenis voor Loki, waar hij mooi in past. De gevangenis is rond, en kan openschieten door op de knop tussen de twee computerstoelen te drukken. Erg leuk, er zit een heus elastiek-mechanisme in verwerkt!

Dit controlecentrum wordt bijgestaan door twee zijpanelen. Aan de ene kant heb je een groter vlak, waar je bijvoorbeeld de Hulk kunt neerzetten. Daar vind je ook een opslag voor benzinebussen, die je weg kunt schieten (en natuurlijk ook andere voorwerpen, het is een katapult-bakje). In de film zorgt deze container voor de nodige explosies, zoals je mag verwachten van een paar vaten benzine!

Aan de andere kant van het controlecentrum vind je het onderzoekslaboratorium van Bruce Banner, het alter ego van de Hulk. Een fraaie röntgenmachine kan gebruikt worden om de staf van Loki te onderzoeken. Het beeld van de staf staat natuurlijk continu op het scherm, hoewel de computer wel inklapbaar is. Leuk is dat de hele set voorzien is van een aantal transparante beeldschermen, die je vaak ziet in films en series. De beide zijpanelen zijn overigens draaibaar van het basisstation, zodat je er beter bij kunt als je er mee aan het spelen bent.

Maar dat is niet alles, want Hawkeyes jet mag natuurlijk niet ontbreken! Het is een stoer en degelijk vliegtuig, dat zeker tegen een stootje kan. De cockpit kan open en dicht, en er zit een soort schietstoelfunctie in, waardoor de bovenkant van het vliegtuig los schiet. Onder de vleugels van het vliegtuig zitten vier raketten verstopt, die je met je vingers weg kunt schieten. Ze zitten wat dicht op de vleugels, maar het is wel haalbaar. De hele bouwset kan ruim worden voorzien van stickers, om het geheel een echtere uitstraling te geven. Verder zijn er best veel basisstenen gebruikt: enkel bij het vliegtuig en de glazen gevangenis zijn écht speciale stenen ontworpen, wat we alleen maar kunnen toejuichen. Lego is in zijn meest eenvoudige vorm an superleuk!

De poppetjes (Hulk, Thor, Hawkeye en Loki) zijn met veel zorg vormgegeven. Leuk is dat er ook gedacht is aan de alter ego’s van deze helden en schurken. Met behulp van een haar of helm is het poppetje helemaal om te toveren naar de normale variant. Daarnaast zijn de capes nu eens niet van plastic, maar van een dik stuk stof, zodat ze min of meer kunnen wapperen – net als de echte helden!

Daarmee is deze serie echt een heel stoere set. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor de papa’s en mama’s die de film hebben gezien. Lekker even alles naspelen is zo gek nog niet!

Hulks helitransport ontsnapping, Lego
Prijs: ca. 65 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.