Recensie: LEGO Star Wars Planets


LEGO Star Wars podracer tatooine

Heb jij LEGO ooit als verzamelobject gezien? Ikzelf niet, totdat ze met de Star Wars Planets op de proppen kwamen. Museum-waardig! En bovendien een geweldige manier voor volwassen Star-Wars fans om hun kinderen ook bekend te laten raken met deze franchise. De eerste serie bestaat uit zes pakketten, ieder bestaand uit een character, voertuig en een planeet. Want de verhalen spelen zich niet alleen af in de ruimte, maar ook op verschillende planeten. En die planeten worden weer bevolkt door hun eigen populatie… nou ja, de combinatie laat zich raden lijkt me!

Ieder doosje bestaat uit een hangende verpakking, waarbij de planeet duidelijk aanwezig is: die bulkt namelijk letterlijk uit het doosje. In die planeet vind je het bouwpakketje en een duidelijke stap-voor-stap handleiding. De leeftijdsindicatie is 6+, wat aangeeft dat het geen heel grote en vernuftig gebouwde voertuigen gaat: het gaat echt om de LEGO-interpretatie van de Star Wars franchise. Het leuke is dat je iedere LEGO Star Wars set niet alleen kunt gebruiken om mee te spelen, maar ook tentoon kunt stellen. Er zit een superhandig plateautje bij, compleet met een museum-bordje. De planeet kun je neerzetten met een staander, maar ook ophangen met een extra haakje. Echte must-haves voor de verzamelaar of de jonge science-fictionfans!

Overzicht producten
9674 Naboo Starfighter™ & Naboo™  € 11,99
9675 Sebulba’s Podracer™ & Tatooine™ € 11,99
9676 TIE Interceptor™ & Death Star™ € 11,99
9677 X-wing Starfighter™ & Yavin 4™ € 11,99
9678 Twin-pod Cloud Car™ & Bespin™ € 11,99
9679 AT-ST™ & Endor™ € 11,99
3688  LEGO Games – De slag om Hoth™  € 34,99

Op de speciale LEGO Star Wars™ website www.starwars.lego.nl  kan je alles ontdekken over de wereld van LEGO Star Wars™.

Speelgoed koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

2 reacties op “Recensie: LEGO Star Wars Planets”

  1. […] is een nieuw merk in de schappen die het merken als LEGO, Mega Bloks, BanBao en Sluban knap lastig moet maken: Kre-o. Leuke, net afgewerkte bouwblokjes, die […]

  2. Senna Hessing avatar
    Senna Hessing

    Darth Vader

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.