logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lego Ninjago Samurai Mech 9448


In de wereld van LEGO Ninjago worden de oude gebruiken van Ninja’s gecombineerd met de nieuwe technieken. Dat zie je terug in de voertuigen en wapens waar de krijgers elkaar mee te lijf gaan. De Ninjago’s krijgen echter wat versterking, van Samurai X wel te verstaan. Samurai X is niet de minste krijger, en hij heeft een heel bijzonder wapen bij zich: de machtige robot Samurai Mech! Samurai X neemt het o ptegen de Constrictai, een gevaarlijke groep strijders. Het gevaarlijke giftandzwaard is een gewild object voor de Constrictai, en Samurai X moet het koste wat kost in bezig krijgen.

Samurai X met zijn Samurai X wordt echter goed in de gaten gehouden door de verkenner Snike en de sterke strijder Bytar. Zij houden hem goed in de gaten, en staan al klaar met hun echt werkende katapult! Kan de Samurai Mech met zijn enorme zwaard, schouderkanon en scherpe grijpklauwen het winnen van de Constrictai slangen?

De Samurai Mech is een supergave robot. Hij is zo’n 25 cm hoog, met veel bewegende onderdelen. Natuurlijk kunnen zijn armen en benen bewegen, maar hij heeft ook een cockpit waar Samurai X in kan zitten om hem te besturen. Daarnaast heeft de robot een enorm zwaard en kanonnen om zich mee te verdedigen, en natuurlijk flinke klauwen! Op zijn borst zie je het Ninjago-spinnerlogo.

Bij de set horen 3 minifiguren: Samurai X, Snike en Bytar, de Samurai Mech, een katapult en het Constrictai giftandzwaard met oranje tegengif ampul en wapen. Een superset, die helemaal inspeelt op de bekende en populaire Ninjago-wereld. Mooi afgewerkt, goed doordacht, en lekker interactief. De robot doet precies wat je ervan verwacht, en je hoeft vrij weinig aan de verbeelding over te laten. De schouderkannonnen kunnen zelfs schieten!

LEGO Ninjago Samurai Mech 9448, LEGO
Prijs: ca. 45 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.