logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: LEGO Ninjago – Masters of Spinjitzu – Day of the Departed


LEGO Ninjago : Masters Of Spinjitzu - Day Of The Departed

LEGO Ninjago heeft echt een bizarre ontwikkeling meegemaakt. En ik kan het weten, aangezien ik het van het allereerste begin heb mogen meemaken. Ik was volgens mij één van de eerste (zeg ik met gepaste trots) die de LEGO Ninjago Spinjitzu poppetjes heb mogen testen – compleet met de bijbehorende strijdarena. Dat was al in 2011! Kort daarna bleek dat het spel niet zo heel erg goed werkte. Bovendien breidden ze het LEGO Ninjago-imperium uit met animatiefilms en computergames. Dat vroeg om een echte verhaallijn, met uitbreidingen, voertuigen, gebouwen en meer. De tollen verdwenen op de achtergrond; ze maakten plaats voor een Oosterse wereld vol strijdlust en nieuwe technieken. Inmiddels is er de LEGO Ninjago film op komst, maar je zou LEGO Ninjago: Masters of Spinjutzu – Day of the Departed kunnen zien als een voorloper voor de film.

Geestige film

Op de Day of the Departed worden alle overledenen gevierd – de dood is immers iets waar je wel om mag treuren, de overleden mensen moeten gevierd worden. Er zijn een paar geesten die nog steeds op onze aarde ronddalen. Zoals de Ninjago Cole, die door meester Yang, meester van Airjitzu, tot het geestenrijk is verbannen met zijn Yinzwaard. Je moet weten dat meester Yang zelf ook een geest is: een mislukt experiment waarmee hij eeuwig zou leven was hopeloos mislukt. Nu wil Yang terugkeren naar het mensenrijk en heeft daarbij de hulp nodig van Cole – die moet namelijk de geesten van de verslagen vijanden van de Ninjago’s vrijlaten, zodat ze gezamelijk de strijd kunnen aangaan met de meesters van Spinjitzu. Dat lukt, waardoor de Ninjago’s het knap lastig te verduren hebben! Hij moet vechten voor zijn vrijheid, en de spectrale vijanden terugsturen naar de Departed Realm, voordat ze de macht krijgen om voor eeuwig in Ninjago te blijven!

Een voor allen

Nu lukt het de vijanden om weer tot leven te komen middels een expositie in een museum, en zelfs om de Ninjago’s allemaal apart te treffen. Het is zelfs zo dat móchten ze de Ninjago’s kunnen verslaan, ze weer terugkomen naar het mensenrijk. Tenminste, als ze dat doen voor de Day of the Departed voorbij is… het is dus echt een strijd tegen de klok. Maar gelukkig zijn de Ninjago’s niet voor één dag te vangen en komen ze elkaar snel te hulp, dankzij een tip uit een onverwachte hoek… de echte strijd is voorbestemd aan Cole, die moet vechten tegen zijn onzekerheid en zijn geest-zijn moet accepteren.

Ga direct naar LEGO Ninjago: Day of the departed op BOL.com.

Conclusie over LEGO Ninjago: Masters of Spinjitzu – Day of the Departed.

Een voorbode op de LEGO Ninjago film – maar vrees niet, je kunt die film ook prima volgen zonder dit verhaal te hebben gezien. Jammer genoeg is deze korte animatiefilm niet in het Nederlands gesproken, wees daar alvast op voorbereid. Het verhaal is wat kort door de bocht: tegen de tijd dat het op gang komt is er zo veel actie dat de film eigenlijk een beetje wordt afgeraffeld. Het is wel gaaf om te zien hoe ze de kleine houterige poppetjes worden omgetoverd tot soepel bewegende Ninjago’s. De humor is briljant – zoals we van LEGO films gewend zijn, en de uitvoering helemaal in orde.
Door: CooleSuggesties
Score: LEGO Ninjago: Masters of Spinjitzu – Day of the Departed. krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

LEGO Ninjago – Day of the departed, Warner Bros

Tijdsduur: 00:45, animatie.
Leeftijd: vanaf 6 jaar.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: