logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: LEGO Ninjago – bouw je eigen avontuur


LEGO Ninjago - bouw je eigen avontuur LEGO Ninjago is een franchise die jaren geleden is begonnen als een spel met tollen – een speciale LEGO Ninjatechniek, Spinjitzu. Erg leuk op de spelen, en een hele vaardigheid om je tol een sterke zwieper te geven die je vijanden kan verslaan! Inmiddels zijn de tollen niet meer verkrijgbaar, maar is de Ninjago speelgoedlijn een geheel eigen leven gaan leiden, met een animatieserie en enorme bouwdozen met voertuigen, dojo’s en andere gebouwen. LEGO Ninjago – Bouw je eigen avontuur – is een boek, gecombineerd met een speciale bouwdoos. Daarin staan meer dan dertig verschillende locaties die je in geen enkele LEGO Ninjago-doos kunt vinden, maar waarbij je natuurlijk wel al je LEGO Ninjago-bouwstenen kunt gebruiken. Daarmee kun je namelijk veel meer dingen bouwen dan alleen die van je handleiding! Zo kun je met de steentjes in de doos een super stoere Ninja Mech bouwen, met daarin Lloyd als bestuurder. Met de stenen uit je verzameling kun je ook genoeg maken, zoals een trainingsruimte, een laboratorium voor mechs, geheime grotten, stoere voertuigen, en nog veel meer. De kracht van het boek zit hem niet alleen in de bedenksels die je er in vind, maar vooral aan de manier waarop het boek je aan het denken zet. De creaties worden namelijk niet stap voor stap uitgelegd, maar globaal omschreven. Vooral de bijzondere details worden benoemd, want daar kom je soms heel leuke vondsten tegen, waarbij LEGO uit andere productlijnen wordt gebruikt. Daar zit hem de kracht in, maar ook meteen een stukje van het zwakke punt: wat als je die onderdelen niet hebt? Veel daarvan kun je vervangen, maar een grote steen met daarop oude Ninjameesters is toch lastig te vervangen… LEGO Ninjago – Bouw je eigen avontuur is een geweldig boek om te hebben en om door te bladeren. Zeker als je redelijk veel bouwsets hebt van LEGO Ninjago is het een mooie manier om je verzameling een nieuwe impuls te geven, vooral als al die bouwsets ni één grote bak zitten. De originele LEGO Ninjago stenen geven het natuurlijk wel die unieke uitstraling. Daarnaast worden er ook veel standaard stenen gebruikt, of stenen van LEGO Technics. genoeg om te ontdekken dus! Slijp je zwaarden, oefen je Spinjitzu vast en beleef nieuwe avonturen met dit boek!

Informatie

LEGO Spinjitzu – Bouw je eigen avontuur Moon uitgevers, 80 pagina’s, hardcover. Prijs: 19,99 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789048826254

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.