logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: LEGO Legends of Chima: Laval’s Journey


Afgelopen jaar introduceerde LEGO de wondere wereld van Chima (lees recensie: LEGO Chima): een supergave wereld waarin verschillende diersoorten ooit in vrede samenleefden, maar inmiddels verdeeld zijn en strijden om de magische Chi-kristallen! En natuurlijk is er een hele wereld om Chima heen gebouwd: films, speelgoed, spellen, en nu ook een eerste game: LEGO Legends of Chima: Laval’s Journey.

In dit spel kruip je in de harige huid van de leeuw Laval. Laval is een moedige strijder, en de koppige prins van de Leeuwenstam. Bij het opstarten van de game zie je een mooi vormgegeven filmpje, waarin je ziet hoe de verschillende dieren strijden om de Gouden Chi. Hoewel Laval wint, gaat een Croc er met de prijs vandoor. En dát kan natuurlijk niet, vind Laval. In Laval’s Journey gaat de stoere strijder achter de krokodil aan om verhaal te halen!

Daarbij moet jij je een weg banen door de wereld van Chima. Veel hindernissen, puzzels en vijanden komen op je weg. Door vijanden te verslaan en je omgeving de slopen kom je aan geld, ervaring en nieuwe energie, die je de kracht geeft om door te gaan, maar ook om nieuwe personages vrij te spelen en voorwerpen te ontdekken. Verzamel verschillende soorten gereedschap die je kunt gebruiken (het leuke van de LEGO wereld is dat je nieuwe voorwerpen kunt bouwen! Soms kun je een boom vernietigen om er een brug van te bouwen, bijvoorbeeld). Deze acties staan netjes in het spel omschreven en aangegeven. hoewel het spel volledig in het Engels is, wordt het door gebruik van pictogrammen toch goed begrijpbaar gemaakt voor niet-Engels sprekende kinderen. Bovendien zorgen de vele filmpjes ervoor dat het verhaal helemaal tot leven komt.

De besturing is niet altijd even gemakkelijk. Op de DS-versie die wij mochten spelen was het niet altijd goed te zien waar je staat op de vertikale lijn. En probeer dan maar eens een slingerende liaan te pakken! Niet altijd even makkelijk, waardoor het best frustrerend kan zijn. De leuke verzamelvoorwerpen en personages maken het spel weer een stuk leuker, de drang om te verzamelen blijkt bij velen erg groot. Ga voor meer informatie naar LEGO.com/videogames

LEGO Chima: Laval’s journey, NDS, Nintendo 3DS, PS Vita
Warner Bros. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Prijs: vanaf 29,99 euro

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.