logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: LEGO DC Comics Super Heroes: Justice League – attack of the legion of doom


LEGO justice league legion of doom Je kent vast wel de Avengers, met Iron Man, de Hulk en nog een paar andere Marvel Helden. Veel kinderen missen daar echter een paar andere superhelden in, zoals Superman en Batman. Hoe zit het met die twee? Welnu: die wonen in de stad van DC Comics, en vormen een geheel eigen team: de Justice League. En in de LEGO Super Heroes film Attack of the Legion of Doom krijgen ze het knap lastig, als alle bekende boeven gaan samenwerken om Metropolis – en uiteindelijk de wereld – voor zich te winnen. Aan het hoofd van de Legion of Doom staat Lex Luthor, de aartsvijand van Superman. Hij krijgt hulp van een buitenaardse entiteit om de wereld te kunnen veroveren. Maar dat is niet alles wat er speelt, want de Justice League heeft het ook niet makkelijk. Ze hebben nog nooit meegemaakt dat de schurken gaan samenwerken, en dat vraagt veel van de ego’s van deze helden. Vooral de Green Lantern en de Flash zijn nogal egotrippers. En dat terwijl de held Cyborg juist heel erg twijfelt aan zijn eigen kunnen en aan zijn plek in de Justice League… En al deze super-actie wordt verpakt in een grappig LEGO-jasje: voorwerpen die uit elkaar spatten en weer in elkaar worden gezet, supermelige humor, woordgrapjes en de nodige zelfspot ontbreken ook niet in deze LEGO film. Deze spannende animatiefilm zit vol intriges, mysteries en actie: zeker als de Legion of Doom een buitenaards wezen in handen krijgt, wanneer ze Area 52 overvallen! Justice League – Attack of the Legion of Doom is echt een geweldig leuke film, die kinderen wellicht ook zal aanzetten tot het spelen met de bekende LEGO-blokjes: zeker als ze een aantal sets van de Super-Heroes-lijn in huis hebben zal dat een tijd lang weer helemaal populair zijn huis. Maar ook zonder deze sets zullen de nodige actiescènes worden nagespeeld: deze film laat zien dat LEGO echt geen grenzen kent, enkel de grenzen die jij het speelgoed zelf oplegt. Het is zelfs stoer genoeg voor superhelden!

Informatie

LEGO DC Comics Justice League – Attack of the Leion of Doom, Warner Bros Tijdsduur: 71 minuten, Animatie. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Verkrijgbaar op: DVD

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.