logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: LEGO Batman movie


LEGO Batman movie

LEGO-films zijn echt te gek. De manier waarop ze gemaakt zijn, waarop ze heel herkenbare steentjes omvormen tot heel nieuwe werelden en vooral de gortdroge humor die enorm overheerst: wij houden er van! Het was dus ook weer flink genieten van de LEGO Batman film, waarin niet alleen LEGO een grote rol speelt, maar ook de superhelden en superschurken van DC Comics, met Batman voorop. Lees ook hoe de LEGO Batman movie gemaakt is!

Batman

Onze favoriete in zwart gehulde superheld speelt in deze film de hoofdrol. Daarbij merk je pas echt hoe verknipt die gast is. Hij loopt het liefst de hele dag rond in zijn zwarte masker, beatbox en rapt er lustig op los om zijn eigen achtergrondmuziekje te maken, en leeft een losbandig leven. Daar komt flink verandering in wanneer de Joker aan Batman vraagt of hij zijn favoriete schurk is (een leuke steek naar relaties) en wanneer Batman in de vorm van zijn ego Bruce Wayne aan een weesjongen toezegt dat hij de jongen wel wil adopteren. Dat zet hem flink aan het denken: wat moet hij hier mee aan? Door allerlei omstandigheden wordt hij ook gedwongen om hier echt actie op te ondernemen.

Gezinsman

Want wat niemand voor mogelijk had gehouden moet dan toch gaan gebeuren. Batman moet gaan samenwerken! De man in zwart (of heel, heel donker grijs, als hij een goede dag heeft) moet gaan toegeven dat hij sommige dingen niet in zijn eentje kan opknappen. Echt makkelijk is dat proces niet: hij wordt daarbij flink achter de broek gezeten door Alfred, zijn nieuwe adoptiezoon Robin (Grayson, zoals hij eigenlijk heet) en de dochter van commissaris Gordon, die het stokje van de oude politieagent heeft overgenomen (en het hoofd van Batman flink op hol weet te brengen).

Het verhaal

De LEGO Batman movie gaat over een aantal verschillende onderwerpen, zoals je hier boven kunt zien. Het echte spannende verhaal gaat echter over een plan van De Joker, die zichzelf graag als ‘beste schurk van Gotham City’ ziet. Hij zorgt voor flink wat problemen in Gotham City, wanneer hij de grootste schurken loslaat uit een geheime dimensie-gevangenis, bewaakt door een enorme LEGO-steen. In die dimensie zitten de echt legendatische schurken opgeborgen, zoals King Kong, het oog van Sauron, Voldemort en Godzilla. Maak je nine-pack maar nat, Batman, want dat wordt een flinke kluif!


Ga direct naar LEGO Batman movie op BOL.com.

Recensie over LEGO Batman movie

CooleSuggesties topper

de LEGO Batman movie is écht een film die je moet zien – of je nu van superhelden houdt of van LEGO, of van allebei. Het zit zo vol humor, actie en leuke momenten dat je je geen moment zult vervelen. Bovendien laat deze film je zien hoe het is om één van de grootste superhelden aller tijden te zijn. Batman.

Score: 10


Informatie

Titel: LEGO Batman movie
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 90 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.