Recensie: LEGO Batman movie


LEGO Batman movieLEGO-films zijn echt te gek. De manier waarop ze gemaakt zijn, waarop ze heel herkenbare steentjes omvormen tot heel nieuwe werelden en vooral de gortdroge humor die enorm overheerst: wij houden er van! Het was dus ook weer flink genieten van de LEGO Batman film, waarin niet alleen LEGO een grote rol speelt, maar ook de superhelden en superschurken van DC Comics, met Batman voorop. Lees ook hoe de LEGO Batman movie gemaakt is!

Batman

Onze favoriete in zwart gehulde superheld speelt in deze film de hoofdrol. Daarbij merk je pas echt hoe verknipt die gast is. Hij loopt het liefst de hele dag rond in zijn zwarte masker, beatbox en rapt er lustig op los om zijn eigen achtergrondmuziekje te maken, en leeft een losbandig leven. Daar komt flink verandering in wanneer de Joker aan Batman vraagt of hij zijn favoriete schurk is (een leuke steek naar relaties) en wanneer Batman in de vorm van zijn ego Bruce Wayne aan een weesjongen toezegt dat hij de jongen wel wil adopteren. Dat zet hem flink aan het denken: wat moet hij hier mee aan? Door allerlei omstandigheden wordt hij ook gedwongen om hier echt actie op te ondernemen.

Gezinsman

Want wat niemand voor mogelijk had gehouden moet dan toch gaan gebeuren. Batman moet gaan samenwerken! De man in zwart (of heel, heel donker grijs, als hij een goede dag heeft) moet gaan toegeven dat hij sommige dingen niet in zijn eentje kan opknappen. Echt makkelijk is dat proces niet: hij wordt daarbij flink achter de broek gezeten door Alfred, zijn nieuwe adoptiezoon Robin (Grayson, zoals hij eigenlijk heet) en de dochter van commissaris Gordon, die het stokje van de oude politieagent heeft overgenomen (en het hoofd van Batman flink op hol weet te brengen).

Het verhaal

De LEGO Batman movie gaat over een aantal verschillende onderwerpen, zoals je hier boven kunt zien. Het echte spannende verhaal gaat echter over een plan van De Joker, die zichzelf graag als ‘beste schurk van Gotham City’ ziet. Hij zorgt voor flink wat problemen in Gotham City, wanneer hij de grootste schurken loslaat uit een geheime dimensie-gevangenis, bewaakt door een enorme LEGO-steen. In die dimensie zitten de echt legendatische schurken opgeborgen, zoals King Kong, het oog van Sauron, Voldemort en Godzilla. Maak je nine-pack maar nat, Batman, want dat wordt een flinke kluif!

Conclusie over de LEGO Batman movie

de LEGO Batman movie is écht een film die je moet zien – of je nu van superhelden houdt of van LEGO, of van allebei. Het zit zo vol humor, actie en leuke momenten dat je je geen moment zult vervelen. Bovendien laat deze film je zien hoe het is om één van de grootste superhelden aller tijden te zijn. Batman. Door: Score: de LEGO Batman movie krijgt 10 van de 10 punten.

Informatie

De LEGO Batman movie, Warner home video
Tijdsduur: 01:40, animatie. Leeftijd: vanaf 6 jaar.

Films koop je online bij:

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s

Reacties

Eén reactie op “Recensie: LEGO Batman movie”

 1. […] kent haar vast nog wel uit de LEGO Movie, en ook had ze een kleine rol in de LEGO Batman Movie: Unikitty: het overactieve schepsel dat een mix is tussen een eenhoorn en een kitten. Als heerser […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.