logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Legenden van de verrezen wereld: Het lot van Adhara, Licia Troisi

Dit spannende en dikke boek begint zijn verhaal pas echt wanneer er een meisje wakker wordt op een grasveld. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen, ze weet niet hoe ze heet, en als ze haar spiegelbeeld in het water ziet herkent ze zelfs haar eigen gezicht niet. Maar op haar lichaam draagt ze de sporen van een overweldigend verleden dat getuigt van immense, verontrustende krachten. Al snel kruisen haar wegen zich met die van de jonge leerling-drakenridder Amhal. Hij helpt haar in haar lange ontdekkingsreis naar haar identiteit, en haar een geeft haar zelfs een naam: Adhara.

Adhara doet dat maar al te graag: ze vind Amhal zeker aantrekkelijk, en wordt maar wat graag zijn gezel, ondanks de duistere kant van Amhal: hij verwond en doodt maar wat graag andere mensen! Op hun lange zoektocht ontmoeten ze een verscheidenheid aan anderen, en worden er ook heel wat banden gelegd met eerdere boeken en kronieken. Zo ontmoeten we zelfs San, de kleinzoon van Nihal en Sennar! Daarbij komt een een duistere ramp die een bedreiging vormt voor de moeizaam door koning Learco verworven vrede. Adhara’s lot verbindt zich onlosmakelijk met de occulte krachten die proberen de Verrezen Wereld opnieuw in de duisternis te sleuren, in een oorlog … waar niet het zwaard, maar een zwarte pest-epidemie dood en verderf verspreidt …

Legenden van de Verrezen Wereld combineert perfect met de boeken van de Kronieken van de verrezen wereld. Waar de eerdere serie echter nog veel uitlegde over de geschiedenis, gaat deze serie er waarschijnlijk wat sneller overheen. Het verhaal is zeker goed te volgen als je de Kronieken niet hebt gelezen, maar met deze achtergrondkennis krijgt het verhaal zeker een diepgang. Dankzij de wonderlijke vertelkracht van Licia, haar weldoordachte wereld en de vaart waarmee het verhaal wordt vertelt heeft het boek genoeg kracht om meteen vastgezogen te worden door het verhaal, de wereld en diens inwoners. Het lezen van de Kronieken is geen must, maar wel een aanrader: het verhaal krijgt er veel meer diepgang door.

Legenden van de verrezen wereld: Het lot van Adhara, Licia Troisi
Fantoom, april 2012, 491 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,99 euro. Leeftijd: vanaf 15 jaar. ISBN: 9789078345602


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.