logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Lef, Erna Barth


Het boek ‘Lef’ gaat over Lef die lijdt aan geheugenverlies. Hij heeft een ongeluk gehad en wordt wakker in een ziekenhuis. Hij wist zelfs zijn eigen naam niet meer, maar op een gegeven moment geeft hij zichzelf de naam Lef. Zijn moeder komt langs, maar Lef weet niet wat hij moet denken. Hij vertrouwt haar niet. Na een tijdje in het ziekenhuis moet Lef verplaatsen naar een herstelhotel. Daar hoort hij mensen praten over dat hij geen tweede keer meer mag ontsnappen en dat ze hem nodig hadden. Dat verrast Lef. Ben ik hier al eens geweest? Wat is er toen gebeurt? Maar een ding wist Lef wel: hij moest daar weg.

Ontsnapping

Na een bloedstollende ontsnapping beland hij bij een huis. Daar mag hij de politie bellen, en hij wordt opgehaald. Eenmaal bij de politie vertelt hij zijn verhaal. Hij doucht daar en hij krijgt schone kleren. Maar dan ziet hij de dokter van het ziekenhuis op het bureau en ook van de politie vlucht hij weg. Hij ziet een brug en hij heeft nog een slaapplek nodig, dus waarom niet? Hij kruip onder de brug en merkt dat er nog iemand zit. Eerst doet ze heel vijandig. Later stelt ze zichzelf voor en geeft Lef een fruitreep. Ze zijn vrienden, Lef en Ilse.

Zoektocht

Lef heeft een zoektocht, een zoektocht naar zichzelf. Maar Ilse heeft er ook een. Die naar haar vriendin Bibi. Lef en Ilse sluiten een deal: ze gaan samen op zoek naar Lef zijn identiteit en daarna naar Bibi. Maar dan moeten ze wel naar het ‘horrorhotel’…

Ga direct naar Lef op BOL.com.


Recensie over Lef

Het boek ‘Lef’ is een spannend en avontuurlijk boek. De leeftijdsgrens 12+ klopt zeker wel. Op sommige momenten is het echt zo spannend dat je het boek beslist niet wil wegleggen. Dat is absoluut een goede eigenschap, maar het is soms ook wel vervelend, want dan moet je eigenlijk slapen.

Score: 8


Informatie

Lef,
Illustrator: nvt
Uitgever: Clavis Books, 141 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789044834765. Prijs: 14.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.