logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lees dit boek en word een toptuinier, Simon Akeroyd

Lees dit boek en word een toptuinier. Dat klinkt goed, nietwaar? En misschien een tikje hoog gegrepen. Maar vergis je niet: tuinieren is niet direct moeilijk of ingewikkeld. Je moet natuurlijk wel weten wat je doet en de nodige ervaring opdoen met het planten, stekken en natuurlijk ook verzorgen van je tuin. Maar die kennis kun je altijd opdoen uit boeken als deze, waarin ervaren tuinier Simon Akeroyd je van het gras tot de boom uitlegt hoe je ze verzorgt.

In 12 hoofdstukken je tuin door

Het is altijd lastig om tuinboeken in te delen. De meeste boeken nemen een maand-voor-maand aanpak, waarin ze je vertellen wat je die maand kunt doen in de tuin. Als het weer doet wat het de afgelopen 30 jaar heeft gedaan… wat de laatste jaren zeker niet zo is. Beter is dus om te begrijpen waarom je bepaalde dingen doet – en dat is waar het hier om draait. In de 12 hoofdstukken van Lees dit boek en word een toptuinier leer je alle basistechnieken die je nodig hebt om je tuin het hele jaar door in tiptop conditie te houden.. Zo lees je hoe je tuin groeit en hoe je er eentje ontwerpt, hoe je de juiste plant op de juiste plek zet en hoe je hem natuurlijk ook onderhoud. Technieken voor de volle grond speelt een belangrijke rol, maar je leest ook over tuinieren in potten en bakken, over gazons, vermeerderen van planten, hoe je zieke planten geneest en welke planten je het beste kunt gebruiken als beginnend tuinier.

Praktisch boek

Lees dit boek en word een toptuinier is dan ook een bijzonder praktisch boek, het leert je de basis en stuurt je daarna de tuin in, geholpen door praktische tips en duidelijke stap-voor-stap instructies. De hoofdstukken zelf zijn opgedeeld in korte onderwerpen, die met veel voorbeelden worden uitgelegd. Zo leer je snoeien en stekken, bemesten en je gazon onderhouden. In handige overzichten vind je overigens wat je wanneer moet en kunt doen in de tuin (bij benadering dan), aangevuld met plantenkalenders en informatie over plagen en ziektebestrijdingen.


Ga direct naar Lees dit boek en word een toptuinier op BOL.com.

Recensie over Lees dit boek en word een toptuinier

Oefening baart kunst, en dat gaat natuurlijk ook zeker op voor tuinieren. Je kunt niet in één jaar een toptuinier worden, tenzij je een ervaren hulplijn achter de hand hebt. Voor alle anderen is het toch een kwestie van uitproberen en experimenteren! Het boek bevat heel wat praktische tips en adviezen, bondige stap-voor-stap instructies en een handige index achter in het boek, zodat je snel kunt zoeken naar bepaalde planten of technieken.

Score: 8


Informatie

Titel: Lees dit boek en word een toptuinier
Auteur:
Uitgever: Good Gook
Aantal pagina’s: 224
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461433053
Prijs: 23.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.