logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Later als ik groot ben, Eric Puybaret


Later als ik groot ben… tja, wat dan? Wat zou jij het liefst doen als je groot bent? In dit boek krijg je de fantasieën te zien van een paar kinderen die deze vraag voor de kiezen krijgen. Aan de hand van deze verhalen, verteld door de kleuters, zijn schitterende, grote prenten gemaakt, die twee pagina’s groot zijn. Kinderen willen naar de maan, dieren genezen, grote taarten gebakken, en boeven vangen. Daarmee blijkt dat kinderen niet direct weten hoe de verschillende beroepen heten, maar wel wat ze willen doen. Die beroepen worden dan ook niet als zodanig genoemd, het zijn de zinnen van de kinderen die de hoofdrol spelen. Zinnen die telkens beginnen met: Later als ik groot ben…

De prenten zelf zijn enorm, en heerlijk om naar te kijken. Ze zijn zacht en aaibaar, fantasievol en zitten vol grappige elementjes. In de meeste prenten komen dezelfde figuren terug, anders verkleed of soms zelfs verstopt. Zo kun je naar die vaste elementen op zoek gaan. In de korte tekst, die in een handgeschreven font op de pagina’s staan vermeld, staat bovendien een zoekopdracht waar de kinderen zich kort mee kunnen vermaken. Als ouder kun je natuurlijk veel meer vragen bedenken naar aanleiding van de platen, en lekker kletsen, dromen en fantaseren. Later, als ik groot ben is dan ook een geweldig mooi praatboek, lekker voor op de bank of net voor het slapen gaan.

Later als ik groot ben, Eric Puybaret
Abimo, september 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 18,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789462340190


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.