logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Laser Pegs, Productief

Dat constructiemateriaal leuk en uitdagend voor kinderen is, heeft speelgoed als Lego wel bewezen. Voeg daar nog een fascinerend element aan toe en je hebt een regelrechte hit. Laser Pegs weet dat als geen ander te bewerkstelligen: Laser Pegs is werelds eerste constructiespeelgoed waarbij de onderdelen een LED-je bevatten en zelf zorgen voor de stroomoverdracht naar het volgende onderdeel. Alle onderdelen passen op elkaar. Met slechts 6 verschillende onderdelen, voorzien van een kleurrijk LED-lichtje bouw je de mooiste modellen!

De hard-kunststof staafjes laten zich eenvoudig in elkaar drukken. Met een ferme Klik weet je dat ze goed bevestigd zijn. Hierdoor is het speelgoed overigens niet zo geschikt voor wat jongere kinderen, vanaf een jaar of zes zouden ze met het materiaal overweg kunnen, vanaf een jaar of 8 zijn de bouwtekeningen geschikt: deze gaan namelijk in rap tempo door het hele bouwproces heen. Kort gezegd zie je het resultaat, met daaronder het resultaat waarbij de blokjes een stukje van elkaar af zweven. Geen stap-voor-stap handleiding dus, maar de kinderen mogen het zelf bepalen. Is dat een nadeel? Nee hoor, integendeel, maar de kinderen van tegenwoordig zijn op dat vlak misschien wat verwend! Het kan dus even wennen zijn. Voor nog jongere kinderen is het materiaal wel wat te kwetsbaar: het is en blijft hard kunststof, en hoewel het redelijk dik is kan het barsten als het valt. Daarbij is het zwakste punt de verbindingskabel tussen de batterypack en het bouwwerk, en het wat instabiele systeem: ieder blokje is met een rond stekkertje aan elkaar bevestigd, waardoor de staafjes nog kunnen draaien. Als een kind een bouwwerk oppakt, kan deze vervormen. Maar goed: houd de leeftijd van 8 jaar in de gaten, en dan is het een gegarandeerd succes.

In elke box zitten 4 bouwbeschrijvingen. Op de website www.laserpegs.nl zijn echter nog veel meer bouwtekeningen te downloaden. Maar je kunt je fantasie natuurlijk ook de vrije loop laten en zelf een vorm bedenken! Dat kan op twee manieren: je kunt de staafjes gebruiken om iets van te maken, waarna je je bouwwerk koppelt aan het batterypack (waar 3 AA-batterijen in moeten worden gedaan), maar je kunt deze batterypack ook gebruiken als basis of onderdeel van je stellage. En als je het bouwwerk hebt voltooid? Het lampje aan en genieten van je creatie! De LED-tjes hebben overigens ongeveer 100.000 branduren wat neerkomt op ongeveer 11 jaar onafgebroken branden!

Laser Pegs
Productief. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: vanaf 24,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.