logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Laser Khet 2.0, Productief


Supercool laser-schaakspel in Egyptisch thema! Het spel Khet is geheel vernieuwd! Het speelbord is aangepast en nu nog mooier. De laser zit niet meer in het spelbord maar in één van de speelstukken: de Sfinx. Nieuw is het speelstuk Anubis.

Hoe gaat het spel? Als je aan de beurt bent mag je één stuk één stap verzetten of een kwart slag draaien. Na elke beurt druk je op je laser om te kijken waar die uitkomt door de weerkaatsing in de spiegelstukken. Raak je een speelstuk op een zijde zonder spiegel dat is dat stuk af en moet van het bord af. Het doel is het raken van de farao van de tegenstander. Maar pas op dat jouw farao niet wordt geraakt want dan ben je uitgespeeld.

Dit superspannende schaakspel is geschikt voor twee spelers, net als het standaard schaakspel. Dat zal dus niemand verrassen. Ook dat het geschikt is voor kinderen van een wat hogere leeftijd klinkt logisch, want naast een strategisch element komt er natuurlijk ook het natuurkundige verschijnsel van licht en spiegeling om de hoek kijken, hoewel ook jongere kinderen dat vrij snel onder de knie zullen hebben.

Het voordeel van Khet boven schaken is dat het aantal regels en uitzonderingen aanzienlijk kleiner is. Je kunt maar een enkele zet doen per keer: een figuur verplaatsen of draaien. Daarbij moet je wel goed letten op de gevolgen. Want wordt een figuurtje geraakt door de laser, dan moet hij het veld ruimen. Ongeacht of dat nu een zetstuk is van je tegenstander of die van jezelf! Zo wordt het al snel lastiger om je doel te bereiken: het vernietigen van de farao van je tegenstander. Zorg er alleen wel voor dat jouw laser niet tegen je gebruik wordt…

Khet 2.0, Productief
prijs: 39,95 euro. Augustus 2011. leeftijd: vanaf 9 jaar.
Aantal spelers: 2. Speltijd: ongeveer 45 minuten.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.