logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: LaQ constructiespeelgoed


Er is een nieuw constructiespeelgoed in Nederland! Het merk LaQ (Spreek uit: La Kjoe) is volop bezig om de markt te veroveren. Het leuke van het speelgoed is, dat het ‘slechts’ bestaat uit zeven verschillende vormen bouwstenen. Er zijn twee basisvormen (vierkante en driehoekige vlakken), en vijf verschillende verbindingsstukken. Sommigen recht, andere met een bochtje. Met deze eenvoudige vormen kun je een ontzettend grote hoeveelheid figuren maken. De steentjes klikken solide en vastberaden in elkaar, maar zijn toch makkelijk van elkaar los te maken. Het mooie van dit speelgoed is dat je kunt denken in vakken en vormen. Met de verschillende verbindingsstukjes kun je vervolgens maken wat je in je hoofd hebt.

Om je echter wat op weg te helpen kun je kiezen uit één van de drie produktseries van LaQ: Explore, Build en Axpand. De eerste serie kun je lekker op ontdekkingstocht gaan door de LaQ producten. Een verzameldoos, met daarin een aantal voorbeelden op tekening. Zo raak je bekend met de verschillende bouwtechnieken. In de Build-pakketjes heb je alle stenen bij elkaar voor een leuke creatie: dieren, voertuigen, dino’s, je kunt het zo gek niet bedenken. Alle stenen, en een bouwtekening bij elkaar voor een leuk bouwwwerk (maar natuurlijk kun je d’r zelf ook iets anders van maken!). De Expand-serie zijn de uitbreidingsdozen. Wil je pasteltinten, felle kleuren, of juist steentjes in één bepaalde kleur? Alles is te regelen!

De LaQ steentjes zijn erg goed door kinderen (jong en oud) te gebruiken. Zoals gezegd klikken ze goed in elkaar, en zijn ze ook weer gemakkelijk los te maken door ze te ‘breken’. Dat is soms wel opletten tijdens het bouwen, maar zeker niet bezwaarlijk. Een grotere drempel worden door de bouwtekeningen veroorzaakt: die zijn niet van de meest duidelijke soort. Het eindresultaat staat erop, maar dan in een soort ontplofte staat: allerlei kleinere onderdeeltjes en fragmenten zweven in de lucht, en worden met pijltjes naar elkaar gewezen. Dat is een graadje lastiger dan de stap-voor-stap-bouwtekeningen van bijvoorbeeld LEGO, maar als je er eenmaal mee bezig bent is er zeker wel aan uit te komen. Ook jonge kinderen zullen, na een korte uitleg, zelfstandig met deze bouwtekeningen aan de slag kunnen. LaQ is een echte uitdaging voor hoogbegaafde kinderen!

LaQ is superleuk constructiespeelgoed, waarbij kinderen gestimuleerd worden om na te denken over vormen, bochten en vlakken. Dankzij de vele verschillende vormen is het mogelijk alles wat ze willen te maken. Voor voertuigen en dergelijke zijn er ook wielen verkrijgbaar, maar de dierenwereld, gebouwen, boten en nog veel meer is al te maken met de eenvoudigere setjes.

LaQ constructiespeelgoed
Prijs: vanaf 2,95 euro

Alle verkooppunten vind je op www.laq-nederland.nl of volg ze op Facebook.com/laqnederland

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.