logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lannoo’s jeugdencyclopedie


lannoo jeugdencyclopedieDe Lannoo’s jeugdencyclopedie is misschien wel de meest uitgebreide encyclopedie die je kunt vinden. Het dikke, zware boek is maar liefst 616 pagina’s dik, en bevat informatie over ongeveer 600 hoofdonderwerpen. Die onderwerpen gaan over natuur, cultuur, geschiedenis, aardrijkskunde, wetenschap, het heelal en nog veel meer. Je kunt ze echter niet opzoeken op deze categorieën, want de jeugdencyclopedie is natuurlijk gesorteerd op alfabet! En dus wordt er wel wat van je zoektalent verwacht. Soms zoek je naar een bepaald onderwerp, kan het zo maar zijn dat je even moet zoeken naar een synoniem. Erg vaak zal dat trouwens niet voorkomen. Als je echter zoekt op Harnas, zoals je op de achterkant ziet, zul je niets vinden. Nee, je moet juist zoeken op Ridders! Dan vind je wat je zoekt. Het is dus even creatief denken, maar je kunt ook lekker bladeren door de encyclopedie of het heel uitgebreide register raadplegen. Lanoo’s jeugdencyclopedie is een geweldig leuk en informatief naslagwerk voor als je iets wil weten. Verwacht geen uitgebreide informatieve lappen tekst, maar korte stukjes, aangevuld met ontzettend veel foto’s, schema’s en plattegronden. Op iedere geschiedenis-achtige vraag vind je een ’tijdlijn’ waarin je een tijdverloop kunt nalezen. Erg leuk, maar die had ook best als een echte tijdlijn vormgegeven kunnen worden. Nu is het een lijstje met datums en gebeurtenissen, wat iets minder duidelijk is. Erg leuk is het lijstje met suggesties om verder de neuzen, dat je na ieder onderwerp terugvind. Suggesties, daar houden we wel van! Deze jeugdencyclopedie mag in geen enkel huishouden ontbreken. Het is mooi vormgegeven, netjes afgewerkt en bevat ontzettend veel informatie. De letters zijn soms wel wat klein – vooral het register is te klein voor mijn oude ogen, maar voor kinderen blijkt het geen probleem te zijn. Die van ons kruipen letterlijk in het boek en smullen van alle dingen die ze graag hadden willen weten.

Informatie

Lannoo’s jeugdencyclopedie Lannoo, 616 pagina’s, hardcover. Prijs: 19,99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789401412452

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.