logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Lannoo’s geïllustreerde atlas


Atlassen zijn geweldig. Ik kon er vroeger uren in rondbladeren en neuzen. Jammer genoeg was onze atlas vroeger ontzettend dik, groot en uitgebreid. Daardoor was het soms moeilijk om de verhalen en foto’s te koppelen aan de landkaart. Gelukkig zijn er nu heel wat alternatieven beschikbaar die het je een stuk makkelijker maken. Zoals Lannoo’s Geïllustreerde Atlas.

Veel plaatjes

De naam zegt het al: Lannoo’s geïllustreerde atlas staat vol met illustraties. Plaatjes! De wereld in beelden, zoals ze zelf zeggen. En dat kan écht alle kanten op in dit mooie boek. Van het ijskoude Antarctica tot het Braziliaanse regenwoud, van de Aziatische rijstvelden tot de uitgestrekte woestijn in Afrika. Er zijn ontzettend veel dingen te ontdekken en voorwerpen te zien. En dat kan helemaal in dit boek. Dankzij de plaatjes leer je ontzettend veel over de landen, wat je normaal gesproken niet bij Aardrijkskunde of topografie leert. Je ontdekt in deze atlas namelijk waarom landen en steden zo bekend zijn geworden, welke sporten er belangrijk zijn en welke dieren er leven. Maar ook: hoe de mensen leven. Hun gewoontes, hun tradities. En dat brengt de wereld pas echt tot leven.

In stukjes

De hele wereldkaart is opgedeeld in stukjes. Ieder hoofdstuk laat een werelddeel zien, met alle landen in specifieke kleuren. Die landen vind je daarna weer terug op een vergrote landkaart, gericht op dat ene land. Natuurlijk lees je in deze atlas welke grote steden en wateren je kunt tegenkomen, maar is daarbij wel gericht op de bekendste wateren en plaatsen. Dat had wat mij betreft nog wel iets gedetailleerder kunnen zijn, desnoods met letters of cijfers, maar het boek gaat wel verder dan enkel de hoofdsteden. Over de landen heen vind je vervolgens diverse plaatjes en afbeeldingen, van foto’s tot tekeningen, met een stukje uitleg. Zo zie je in New York bijvoorbeeld een plaatje van een gele taxi, kom je in Amsterdam een foto van Anne Frank tegen en zie je in Brussel het Atomium staan. Maar dat zijn slechts een paar van de vele illustraties die je in dit boek tegenkomt. Gaaf detail: voor in het boek vind je een enorme poster, met alle landen er op afgedrukt. Stoer!

Conclusie over Lannoo’s geïllustreerde atlas

Een mooie atlas vol gave weetjes en feitjes. Wat mij betreft had de atlas wel een stuk gedetailleerder mogen zijn. Door: Waardering: Lannoo’s geïllustreerde atlas krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Lannoo’s geïllustreerde atlas, Lannoo, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14.99 euro. Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789401437820Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.