logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Landal Winterberg


landal winterberg

Op vakantie gaan is altijd een leuke bezigheid. Wij mochten een weekendje vertoeven in één van de bekendste wintersportgebieden van Landal: Winterberg. Dat zie je aan van alles als je door het gebied loopt of rijdt: op het topje van een berg boven het park staat bijvoorbeeld een enorme skischans, maar ook de stoeltjesliften hangen eenzaam te bungelen. Het gebied is echter ook erg mooi in de zomer, en dat vergeten mensen nog wel eens. Een kleine rit zorgt in Sauerland voor een geheel nieuwe omgeving: bergen, dalen, grote indrukwekkende bossen, kortom: natuur genoeg om lekker te wandelen, fietsen, golfen: genieten!

Wintersportparadijs Winterberg

Landal Winterberg huisje

Landal Winterberg is voornamelijk ingericht op de wintersport. De vele huisjes zijn in de typische bouwstijl van de regio gebouwd, en zijn warm, knus en netjes afgewerkt. Wil je echt genieten, dan kies je voor een luxe huisje, waar je gebruik kunt maken van een sauna, zonnenbank, bubbelbad en tweede toilet. De slaapkamers zijn lekker ruim en erg netjes: hieraan zie je dat het park nog niet zo heel erg oud is. Grappig is dat de woonlaag hoger ligt dan de slaapkamers. Je moet dus naar beneden om te slapen! Verder heeft het huisje d ebeschikking over een leuk terrasje, voorzien van stoelen, een tafel en een parasol. Vreemd in ons zes-persoonse huisje was wel de bovenste slaapkamer: hier stonden zowel de zonnebank, twee-persoons bed als een ledikantje. Het ledikantje paste echter maar op 1 plek: voor de kast! Met veel passen en meten kun je er net gebruik van maken, maar erg efficient was die niet ingericht. Een kleine smet op het anders zo efficiënt, knus en warm ingerichte huisje!

Jonge kinderen op Landal Winterberg

Landal Winterberg Bollo

Voor jongere kinderen is er op Landal Winterberg de welbekende Bollo-club. Deze vind je in het hoofdgebouw, met recht het hart van het park. Hier vind je de receptie, winkel, zwembad, restaurant, lunchroom, Bollo-club en buiten de enige speeltuin die het park rijk is. Het hoofdgebouw is heerlijk ruim en open: hoge plafonds, sfeervol afgewerkt, met natuurlijke afscheidingen tussen de verschillende delen. Zo grenst de Bollo-club direct aan de lunchroom (voorzien van een knapperend haardvuurtje), en zorgen grote plantenbakken voor de grens tussen lunchroom en restaurant. Het personeel doet daarbij z’n best om de vakantiesfeer nog wat beter te maken. Er lopen zowel Nederlands-sprekende

Dat houdt dus inderdaad in dat je met kleinere kinderen, die nog niet zo mobiel zijn en lange wandelingen of fietstochten kunnen maken, vooral aangewezen bent op het hoofdgebouw van Landal Winterberg. Daar wordt dan ook flink wat georganiseerd. Zo konden wij koekjes gaan bakken, appels van chocolade maken, vogelhuisjes beschilderen, vrij knutselen, en natuurlijk lekker dansen in de disco-avonden! Wil je er echter op uit, dan zul je of gebruik moeten maken van je auto om de omgeving in te trekken. Voor oudere kinderen is er veel meer te doen: de Erlebnisberg bijvoorbeeld is een heus paradijs voor waaghalzen. Je kunt in de omgeving karten, BMX-en, klimmen, klauteren, rodelen, kickbiken, mountainbiken, fietsen, genoeg voor de enthousiaste actieveling! En dan maar hopen dat het weer meezit… En hoe heerlijk is het om te genieten van het landschap van Winterberg!

Voor meer informatie: www.landal.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.