logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Labyrinth Star Wars, Ravensburger


Doolhof, ook wel Labyrinth, is een van de klassieke spellen uit de stal van Ravensburger. Het spel is vooral succesvol vanwege zijn eenvoud. Je hebt een spelbord waarop vierkante plaatjes zijn vastgekleefd in een vast raster. Daartussen leg je zelf weer vierkante pootjes neer, 34 in totaal. Door dat er een aantal plaatjes zijn vastgekleefd kun je eigen losse vierkante kaartjes zonder al te veel problemen verschuiven en dat is precies het doel van dit spel. Op kaartjes staan namelijk figuren getekend waarnaar je op zoek moet. Dat lijkt heel erg eenvoudig, maar schijn bedriegt. Op alle kaartje staat namelijk ook een stukje van een gang, gebogen, recht of juist gesplitst. Doordat je met kaartjes over het bord schuift verandert de inhoud continu. Niet alleen bij jouw beurt, maar ook bij de beurten van je tegenstanders! Het is dus een leuke uitdaging om bij de juiste plaats terecht te komen.

Welk plaatje je zoekt bepaalt het lot. Voordat je begint verdeel je namelijk een aantal speelkaarten onder spelers, waarop de afbeelding staan die je moet zoeken. Dat doe je in de juiste volgorde: van boven naar beneden. Telkens draai je kaart om en zie je de volgende opdracht, het volgende plaatje waar je naar moet zoeken. Bijna iedereen heeft wel een exemplaar van doolhof (of labyrynth) In huis. Maar weinig mensen weten is dat echter ook een versie van Star Wars beschikbaar is! Helemaal vormgegeven volgens de nieuwe serie Star Wars-films, met alle karakters uit de eerste drie delen. Een leuke extra is dat er nu een extra “speler “in het spel komt: Darth Vader. In deze versie van het spel speel je niet alleen voor jezelf maar ook voor de Duistere Heer. Niet geheel vrijwillig overigens, want op sommige speelkaarten staat een masker afgebeeld, waardoor je ziet dat het jouw beurt is om met Darth Vader aan de slag te gaan. Het is nu de vraag of dat vele als eerste al zijn figuren heeft gevonden, of dat het een van de andere spelers lukt! Ofwel zal het duister overwinnen, of is het toch de lichte zijde?

Labyrinth Star Wars is een erg leuk spel, zeker voor wat oudere spelers (of gewoon Star Wars fans). Op het spel staan foto’s van de verschillende karakters uit de film. Naar mijn smaak zijn die foto’s wellicht iets te klein en compact gedrukt, zodat niet altijd even goed zichtbaar is waar de verschillende karakters staan. De vormgeving is het erg sfeervol, en door die styling is het speelse vriendelijke karakter van de originele versie overboord gegooid door deze stoere variant. Een echte aanrader voor science-fictionfans, en zeker weer helemaal actueel dankzij Star Wars: The Force Awakens.

Informatie

Labyrinth Star Wars, Ravensburger
Prijs: 38,99 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar.
Aantal spelers: 2-4. Speltijd: ongeveer 30 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.